Binance Merkezi Nerede? Binance TR Merkezi Nerede?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 4 dk

Paylaş:

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, şirketinin genel merkezinin nerede olduğunu size gerçekten söylemek istemiyor. Peki, Binance merkezi nerede? Binance TR merkezi nerede?

Binance dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri. Şirket Türkiye’den, Rusya’dan, ABD’den ve daha birçok farklı ülkeden milyonlarca kişiye hizmet sunuyor.

Binance Merkezi Nerede?

Binance, kripto para birimlerinin günlük işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan bir kripto para borsasıdır. 2017 yılında kurulmuştur ve Cayman Adaları’nda kayıtlıdır.

Binance, daha önce yüksek frekanslı ticaret yazılımı oluşturan bir geliştirici olan Changpeng Zhao tarafından kuruldu. Binance başlangıçta Çin merkezliydi, ancak daha sonra Çin hükümetinin artan kripto para birimi düzenlemesini takiben merkezini Çin dışına taşıdı.

Binance Hakkında

2021’de Binance, hem Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı hem de İç Gelir Servisi tarafından kara para aklama ve vergi suçları iddialarıyla soruşturma altına alındı. Birleşik Krallık’ın Mali Davranış Otoritesi Binance’e Haziran 2021’de Birleşik Krallık’taki tüm düzenlenmiş faaliyetleri durdurmasını emretti.

CEO Changpeng Zhao daha önce Fusion Systems’ı 2005 yılında Şanghay’da kurmuştu; şirket borsacılar için yüksek frekanslı ticaret sistemleri kurdu. 2013 yılında kripto para cüzdanı ekibinin üçüncü üyesi olarak Blockchain.info’ya katıldı. Ayrıca, fiat ve dijital varlıklar arasında spot ticaret için bir platform olan OKCoin’de bir yıldan az bir süre CTO olarak çalıştı.

Şirket Çin’de kuruldu, ancak Eylül 2017’de Çin hükümetinin kripto para ticaretini yasaklamasından önce sunucularını ve merkezini Çin’den Japonya’ya taşıdı.

Ocak 2018’de 1,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük kripto para borsasıydı ve diğerlerinin yanı sıra Coinbase’in rekabetine rağmen Nisan 2021’den itibaren bu unvanı elinde tuttu.

Binance coronavirus donation

Mart 2018’de Binance, Japonya ve Çin’deki daha katı düzenlemelerin ardından Malta’da bir ofis açma niyetini açıkladı. Nisan 2018’de Binance, Bermuda Hükümeti ile bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı. Aylar sonra, benzer bir memorandum Malta Menkul Kıymetler Borsası ile menkul kıymet token ticareti için bir platform geliştirmek için imzalandı. 2019’da şirket, Avrupa etkisini genişletmek amacıyla ana Binance.com borsasından bağımsız bir varlık olan Binance Jersey’i duyurdu. Jersey merkezli borsa, Euro ve İngiliz sterlini de dahil olmak üzere fiat-kripto para birimi çiftleri sunuyor.

Ağustos 2018’de Binance, diğer üç büyük borsa ile birlikte bir stablecoin projesi için 32 milyon dolar topladı. Stabil paralar fikri, Bitcoin ve diğer popüler dijital varlıkların kötü şöhretli oynaklığı olmadan bir kripto para birimi sağlamaktır.

Ocak 2019’da Binance, Visa ve Mastercard dahil olmak üzere banka ve kredi kartlarıyla kripto para birimi alımlarını sağlamak için İsrail merkezli ödeme işlemcisi Simplex ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Satın alımlar Simplex’in yerel banka politikalarına tabidir ve Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Ripple’ın XRP’si ile sınırlıdır.

7 Mayıs 2019’da Binance, bilgisayar korsanlarının o sırada yaklaşık 40 milyon ABD Doları değerinde 7.000 Bitcoin çaldığı “büyük ölçekli bir güvenlik ihlalinin” kurbanı olduğunu açıkladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, bilgisayar korsanlarının “kimlik avı, virüsler ve diğer saldırılar dahil olmak üzere çeşitli teknikler kullandığını” ve işlemlerini “mevcut güvenlik kontrollerimizi geçecek şekilde yapılandırdıklarını” söyledi. Binance, daha fazla para çekme ve yatırma işlemini durdurdu ancak ticaretin devam etmesine izin verdi. Site, “Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (SAFU)” aracılığıyla müşterilere geri ödeme sözü verdi. Para çekme işlemleri 19 Mayıs’ta yeniden başladı.

Eylül 2019’da borsa, sözleşmelerin değerinin 125 katına kadar kaldıraç sağlayan kalıcı vadeli işlem sözleşmeleri sunmaya başladı. Kasım 2019’da Binance, Hint bitcoin borsası WazirX’i satın aldı.

21 Şubat 2020’de Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA), Binance’den ‘Malta merkezli’ bir kripto para birimi şirketi olarak bahseden basında çıkan haberlere yanıt veren bir kamu açıklaması yayınladı. Açıklamada Binance’in “MFSA tarafından kripto para birimi alanında faaliyet gösterme yetkisi olmadığı ve bu nedenle MFSA tarafından düzenleyici gözetime tabi olmadığı” belirtildi. MFSA, “Binance’in Malta’da düzenleyici gözetim alanına girmeyebilecek herhangi bir faaliyeti olup olmadığını değerlendirdiğini” ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Ramazan Eles

Ethereum Foundation kripto projelerine kesenin ağzını açtı

Ethereum Foundation, 2022 ve 2023 yıllarında ekosistemdeki projelere destek amacıyla toplamda yaklaşık 500 milyon dolar harcandığını duyurdu. 2024 yılına ait raporda ekosistemdeki çeşitli kuruluşların projelere toplamda 497 milyon dolar kaynak sağladığı, bunun da yüzde 48,3’lük kısmının doğrudan Ethereum Foundation tarafından karşılandığı belirtildi. Raporda, geri kalan fonların MakerDAO (günümüzde Sky olarak biliniyor), Optimism, Gitcoin, Decentraland, Aragon, ...

Bağlantıyı kopyala