bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,065.90 1.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,455.16 2.74%
bnb
BNB (BNB) $ 563.65 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 142.30 5.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581999 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351202 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104497 0.49%

Bitcoin ve eski ABD seçimleri arasındaki benzerlik! Ralli yolda mı?

ABD'li bankalar Bitcoin ETF oyununa dahil olmak istiyor

Bir kripto para analistine göre, Bitcoin fiyatının gidişatı, önceki ABD seçim yıllarında gözlemlenen modellere oldukça benziyor. Matthew Hyland’a göre, Bitcoin’in son dönemdeki durağanlığının yerini güçlü bir yükseliş alabilir.

Kripto para analisti Matthew Hyland, 16 Ağustos’ta paylaştığı bir analiz videosunda “Bitcoin’in de benzer bir yapı gösterdiğini görüyoruz,” ifadelerini kullandı. Hyland, Bitcoin’in (BTC) Ağustos başında 50 bin dolar seviyesinin altına inmesinden sonra yaşanan uzun süreli yatay seyir ve ardından gelen düşüşün, 2012, 2016 ve 2020’deki ABD başkanlık seçimleri öncesindeki hareketlerle örtüştüğünü belirtti.

Hyland, geçmiş seçim yıllarındaki benzer eğilimlere dikkat çekerek, “2012 Ağustos’a dönüp baktığımızda, büyük bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Ancak seçim yaklaşırken piyasa yavaşça toparlandı ve seçim sonrası büyük bir yükseliş gerçekleşti,” dedi. Hyland, Bitcoin’in de bu yıl benzer bir seyir izlemesini beklediğini, ancak fiyatın bir süre daha mevcut aralıkta kalacağını düşündüğünü ekledi.

2024 ABD başkanlık seçimlerinin 5 Kasım’da yapılması planlanıyor.

Bitcoin, an itibarıyla 59 bin 200 dolardan el değiştiriyor. Lider kripto para son bir haftada yüzde 2,4 değer kaybetti.

Yükselişten önce bir düzeltme daha mı?

Bazı yatırımcılar ise Bitcoin’in mevcut seviyesinin altına inebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kripto para traderı Rager, 16 Ağustos’ta X platformunda yaptığı paylaşımda, Bitcoin fiyatının Eylül sonundan önce mevcut seviyesinin altına düşeceğini düşündüğünü belirtti.Ancak, Eylül ayından önce, Ağustos sonunda borsayla birlikte kısa vadeli bir toparlanma olabileceğini de ekledi.

Diğer yatırımcılar ise Bitcoin’in 5 Ağustos’ta 49 bin 842 dolar seviyesini görmesinin ardından 40 bin dolar aralığına yeniden gerileyebileceğini düşünüyor. MN kurucusu Michael van de Poppe, Bitcoin’in 56 bin doları kaybetmesi durumunda yeni düşük seviyelere ya da 48 bin dolarda bir yeniden test sürecine girebileceğini ifade etti.

10x Research Araştırma Başkanı Markus Thielen ise, yatırımcılara bir sonraki boğa koşusu öncesinde en iyi giriş fiyatını yakalayabilmek için Bitcoin’in fiyatının düşük 40 bin dolar aralığına düşmesini beklemelerini tavsiye etti. Cointelegraph tarafından görülen 7 Ağustos tarihli raporunda Thielen, “Bir sonraki boğa piyasasına ideal giriş zamanlaması için Bitcoin fiyatlarının düşük 40 bin dolar aralığına inmesini bekliyoruz,” diye yazdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala