Bitcoin altılı hanelere yolculuğuna başlayacak mı?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ünlü traderlar, piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin’de yeni bir zirvenin mümkün olabileceğine işaret ediyor. Bu öngörü, ilk kripto paranın 62 bin dolar seviyesine geri dönmesi ve boğaların 65 bin dolara doğru bir atılım yapabileceği düşüncesiyle şekilleniyor.

Kripto analisti Titan of Crypto 13 Ekim’de yaptığı paylaşımda Bitcoin’in tarihsel döngü zirvelerini gösteren Fibonacci daire analizi doğrultusunda mevcut döngüsünde 105 bin dolara ulaşabileceğini belirtti.

Bu analiz, çeşitli piyasa döngülerinin her birinin önemli Fibonacci seviyeleri ile örtüştüğünü ortaya koyuyor.

2013’te Bitcoin, 3,618 Fibonacci seviyesine ulaşarak ikinci büyük döngü zirvesini oluşturmuştu. 2017’de ise üçüncü zirve 2,618 Fibonacci seviyesiyle uyumlu olarak önemli kazançlar sağladı. 2021 yılında dördüncü döngü zirvesi ise yaklaşık 1,618 seviyesine ulaşarak, her döngüde azalan getirileri pekiştirdi.

Analizler, mevcut döngü için bir kez daha 1,618 seviyesini hedefleyerek yaklaşık 105 bin dolara ulaşılabileceğini öngörüyor. Uzmana göre bu tahmin hem temkinli hem de iyimser bir bakış açısını yansıtıyor, ancak Bitcoin’in bu hedefin ötesine geçme potansiyeli mevcut.

Başka bir analist, Cryptocon, Bitcoin’in döngülerini değerlendirerek uzun vadede varlığın Consecutive Candles 9 (CC9) göstergesine dayanarak yükseliş sinyalleri verdiğini ifade etti. Bu gösterge, Bitcoin’in 240.000 dolara kadar yükselebileceğini öne sürüyor.

Bitcoin’de herkes yükseliş mi bekliyor?

Ancak Bitcoin’de düşüş beklentisine sahip olanlar da mevcut. 10 Ekim’de TÜFE verilerine tepki olarak 60 bin dolar seviyesinin altına gerileyen Bitcoin sonrasında toparlanma gösterdi. Analist RLinda, 12 Ekim’de TradingView üzerinden yaptığı paylaşımda BTC’nin 59 bin doları yeniden test ettikten sonra yüzde 7 yükselse de bu hareketin ardında net bir teknik veya temel destek bulunmadığını vurguladı.

bitcoin btc grafik

RLinda, Bitcoin’in son yükselişinin önemli bir direnç seviyesini test ettiğini belirtse de, fiyatın bu noktayı geçebilmesi için güçlü bir birikim ya da teknik sinyallerin gerekli olduğunu ifade etti.

Bitcoin an itibarıyla 62 bin 670 dolardan el değiştiriyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

ABD’li yargıçtan kripto para dolandırıcısına ibretlik ceza

New York’ta yaşayan William Koo Ichioka, yüksek kazanç vaatleriyle kripto yatırımcılarını dolandırdığı iddiasıyla 36 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Federal mahkeme hakimi Vince Chhabria, bu kişinin dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda mağdurlara 31 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti. Ayrıca, 5 milyon dolar ek ceza da söz konusu. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcının ...

Bağlantıyı kopyala