bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,646.98 2.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,413.25 2.68%
bnb
BNB (BNB) $ 553.40 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 137.45 1.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.569318 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.36204 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106942 4.99%

Bitcoin analisti asıl yükseliş gelmedi dedi, tarih verdi!

btc mavi grafik

Bitcoin fiyatının 2025 yılında zirveye ulaşacağını öngören bir analist, ayı piyasasının erken bir aşamasında olduğumuza dair iddiaları reddetti. CryptoCon olarak bilinen analist, 19 Ağustos’ta sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı analizde, BTC’nin uzun vadeli yükselişini sürdüreceğini belirtti.

Bitcoin ne zaman zirveye ulaşacak?

Bitcoin’in Mart ayındaki rallisi “yanıltıcı” olarak değerlendirilse de CryptoCon’a göre bu hareket, ilerleyen dönemde daha büyük yükselişlerin habercisi olacak. Analist, BTC/USD paritesinin 2025 yılında güçlü bir zirveye ulaşacağını ve bunun uzun vadeli bir yükseliş döngüsünün parçası olacağını düşünüyor.

Analistin görüşü “November 28th Cycles Theory” adı verilen ve her dört yılda bir BTC fiyatlarında önemli hareketlerin yaşandığı bir teoriye dayanıyor. CryptoCon bu teori kapsamında 28 Kasım’a yakın tarihlerde Bitcoin’in belirgin hareketler gösterdiğini iddia ediyor.

“Bu teoriyi Ocak 2023’te geliştirdim ve o zamandan beri temel fikri korudum. Bazı yatırımcılar Bitcoin’de zirve veya durgunluk bekliyor, ancak bana göre asıl büyük hareket henüz gelmedi.”

Modelin son analizine göre, Bitcoin’in en yoğun yükseliş aşamasına 2024 yılı itibarıyla girileceği, ancak asıl zirvenin 2025 yılında görüleceği ifade ediliyor. Bu durumda 2024 yılı, piyasanın yeni rekorlara hazırlanacağı bir geçiş yılı olacak ve 2025 yılı ise tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşılacak bir dönem olarak öne çıkacak.

Bitcoin’de yön belirsiz

Bitcoin’deki mevcut görünüm ise analistlerin farklı görüşler öne sürmesine neden oluyor. Düşen bir trend kanalında sıkışıp kalan BTC, büyük yatırımcıların ilgisizliği ve halvingin etkilerini tam olarak atlatamaması nedeniyle net bir yön belirleyemedi.

Popüler trader Peter Brandt, “Haftalık ve günlük grafikler, BTC’nin genişleyen bir üçgen formasyonu içinde olduğunu gösteriyor,” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Henüz BTC’de net bir trend oluşmadı.”

CryptoCon, Bitcoin fiyatının 2025 yılında 200 bin dolara ulaşmasını bekliyor. BTC, an itibarıyla 59 bin 400 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala