bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,804.83 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,469.12 2.28%
bnb
BNB (BNB) $ 578.66 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 4.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480564 1.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.401208 4.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124567 1.89%

Bitcoin analistleri yükseliş umutlarını koruyor: 83 bin dolar iddiası!

bitcoin btc boga

Bitcoin, 10 Haziran Pazar günü itibarıyla 69 bin 420 dolardan işlem görerek, 7 Haziran’da 70 bin doların üzerine çıkarak kırdığı rekoru koruyamadı. BTC, haftayı 70 bin doların altında kapatmaya hazırlansa da, analistler hala yakın bir gelecekte yeni zirvelerin görülebileceğini öngörüyor.

10x Research CEO’su Markus Thielen, 7 Haziran’da yayınladığı bir paylaşımda şu sözleri söyledi:

“Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması an meselesi.”

Thielen, “ters omuz baş omuz” olarak bilinen bir grafik formasyonu gözlemlediğini ve bunun 83 bin dolara doğru bir ralli ile sonuçlanabileceğini savundu.

Ancak Bitcoin, Thielen’in tahmin ettiği kadar hızlı yükselemedi ve 7 Haziran’da 69.000 doların biraz üzerine geriledi. Buna rağmen Thielen, yükseliş trendinin devam edeceğine inanıyor ve grafik formasyonunun hala geçerli olduğunu savunuyor.

Thielen’in iyimserliğinin arkasında yatan sebepler ise şunlar:

  • Merkez bankaları faiz indirmeye hazırlanıyor: Thielen, Kanada ve Avrupa’da faiz oranlarının düşürülmesine atıfta bulunarak, küresel merkez bankalarının para arzını artırmaya devam ettiğini ve bunun da Bitcoin gibi riskli varlıklara olan ilgiyi artıracağını savunuyor.
  • ABD’de ekonomi soğuyor: Thielen, ABD ekonomisinin yavaşladığını ve enflasyonun da düşmeye başlayacağını öngörüyor. Bu durumun da yatırımcıları riski varlıklara yönelteceğini düşünüyor.

Analistler temkinli olsa da yükseliş beklentisinde

Capriole Fund kurucusu Charles Edwards, uzun vadeli yatırımcıların satışlarının Bitcoin fiyatlarındaki yükselişi engellediğini savunuyor. Thielen de Ethereum’un kısa vadede Bitcoin kadar iyi performans göstereceğini düşünmüyor.

Bitcoin, 70.000 dolar direncinin altında kalmış olsa da, analistler hala boğa piyasasının devam edeceğine inanıyor. 83.000 dolarlık bir hedef fiyat belirleyen Thielen, bu hedefe ulaşmak için 13 milyar dolarlık yeni yatırım gerektiğini de savunuyor.

ABD’de önümüzdeki dönemde gelmesi muhtemel düşük enflasyon ve zayıf istihdam verileri, kripto paralara olan ilginin artmasına neden olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala