bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,413.11 1.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.99 2.16%
bnb
BNB (BNB) $ 503.19 7.49%
solana
Solana (SOL) $ 134.64 8.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.427739 6.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.350665 7.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105724 11.26%

Bitcoin balinaları düğmeye bastı: Bir günde ne kadar biriktirdiler?

balina btc eth satın alma

Bitcoin balinaları, son fiyat düzeltmesi henüz sona ermemişken harekete geçti. Büyük yatırımcılar, son 24 saat içerisinde verilere göre 15 bin 121 adet BTC’yi cüzdanlarına ekledi. Bu miktar, günümüz fiyatlarıyla 1 milyar dolar gibi bir değeri ifade ediyor. Metrikler, söz konusu birikimin son iki haftada yaşanan en büyük hareket olduğunu ortaya koydu.

Bitcoin balinaları hareketleniyor

Bitcoin fiyatı son haftalarda geçmişe kıyasla çok daha hareketli. Lider kripto para bir süredir 60 bin ila 64 bin dolar arasında dalgalanırken balinalar ise yatay seyirden faydalanarak birikimlerini arttırdı.

btc usd
btc usd

Önde gelen on-chain analiz platformu Santiment’in yorumuna göre balinaların bu hareketi Bitcoin’e olan güvenlerinin sürdüğünü gösteriyor. Uzmanlar, birikim aşamasının başladığı, orta vadede ise yükseliş trendi potansiyelinin yeniden güçleneceği yorumunu yaptı.

Boğalar kontrolü ne zaman ele alacak?

Bitcoin ağına girişler istikrarlı bir şekilde artarken balinaların aynı anda harekete geçmesi dikkat çekici. Yaklaşık bir hafta önce balinalar tek bir günde 47.000 BTC satın alarak neredeyse 3 milyar dolar değerinde bir işlem gerçekleştirmişti. Piyasaya devam eden sermaye akışı, CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju’nun bunun yeni bir dönem başlatabileceğini öne sürmesine yol açtı.

Ünlü analist Willy Woo, yükseliş tahminini daha da güçlendirerek, kısa süre önce BTC yatırımcılarının ilgisinin yeniden arttığını gözlemlediğini belirtti. Woo, tersine dönüşün teyit edilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu kabul etmekle birlikte, temel verilerin kurumsal yatırımcılar arasında Bitcoin’e artan bir ilgi olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Woo, BTC fiyatının on yıl içinde 1 milyon doları aşacağını iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala