bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,526.61 0.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,290.14 1.56%
bnb
BNB (BNB) $ 494.87 0.38%
solana
Solana (SOL) $ 127.17 1.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529623 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323256 2.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095112 0.85%

Bitcoin balinalarından “eşi benzeri görülmemiş” hareket

Bitcoin balina

Zincir üstü analitik platformu CryptoQuant, BTC fiyatı en yüksek seviyesinin altında işlem görmeye devam ederken Bitcoin balinalarının “apaçık bir şekilde biriktiğini” söylüyor.

24 Temmuz’da yayımladığı X gönderisinde şirketin CEO’su Ki Young Lu, büyük hacimli yatırımcıların söz konusu hareketini “eşi benzeri görülmemiş” olarak tanımladı.

Bitcoin balinaları Temmuz’da 358 bin BTC satın aldı  

Bitcoin’i “kalıcı tutanlar” mevcut Bitcoin fiyatıyla büyük alımlar gerçekleştiriyor.

Elinde uzun vadeli BTC tutan adreslerin 30 günlük bakiye değişimini analiz eden CryptoQuant CEO’su söz konusu varlık transferinin kripto piyasası tarihinde daha önce yaşanmadığını belirtti.

Bitcoin akümülasyon bölgesinde” diye konuşan Ki, ekledi: “Geçtiğimiz bir ayda, 358 bin BTC uzun süredir Bitcoin tutan kalıcı adreslere taşındı.”

“Bitcoin en yüksek seviyesindeyken bile bu rakamlara erişilmemişti”

Söz konusu satın alımlar 24 Temmuz itibarıyla 23 milyar dolara erişti. Bu, Bitcoin’in geçtiğimiz Mart ayında yakaladığı 73,800 dolarlık en yüksek seviyesi dahil olmak üzere şu ana dek erişilen en büyük rakam.

Bitcoin uzun vadeli tutanlar, 155 gün ya da fazla sürede BTC yatırımcıları için kullanılıyor.

CryptoQuant CEO’su spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) kurumsallar için lokomotif işlevi gördüğünü ve süregelen başarıda payı olduğunu söyledi: “Temmuz ayında dünya genelinde spot ETF’lerden akan para girişi 53 bin BTC’ydi.”

22 Temmuz’da ABD’deki en büyük ETF’i tek günde 500 milyon dolarlık para girişine sahne oldu. Ancak aynı dönemde analistler, bu denli büyük para hareketlerinin BTC fiyatında düzeltme getirebileceğine dair uyarılarda bulunmuştu.

CryptoQuant CEO’su “Geriye kalan tüm BTC’ler şahsi cüzdanlarda olmasa da balinalar apaçık bir şekilde birikiyorlar. Hem de eşi benzeri görülmemiş bir seviyede” diye konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Alp Börü

Haftalık ekonomi yayını Bloomberg Businessweek Türkiye'de dokuz yıl boyunca ekonomi muhabiri olarak çalıştı. 2021 yılında CoinDesk Türkiye'de editörlük görevini üstlendi, ABD edisyonuna Türkiye'deki regülasyon çalışmalarına ilişkin haberler kaleme aldı. 2023'ün Ekim ayından beri Kriptomeda'nın yazı işleri müdürlüğünü sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala