bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,243.53 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,274.16 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 493.19 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 127.88 2.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526288 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.327163 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095577 3.76%

Bitcoin boğaları direniyor: BTC türevlerinde son durum ne?

bitcoin btc boga

Bitcoin fiyatı, 8 Temmuz’da 53 bin 354 dolar seviyesine düşerek yüzde 7’lik bir kayıp yaşadı. Bu düşüş, 62 milyon dolarlık kaldıraçlı long pozisyonların tasfiyesine neden oldu ve piyasada küçük çaplı zarara yol açtı.

Boğaların direnci sonrası BTC yeniden 7’lik bir artışla 58 bin 215 dolara yükseldi. Bu sefer zarara uğrayanlar ise ayılar oldu Düşüş yönlü işlem açanların 96 milyon doları likidasyona uğradı.

bitcoin long short

Bitcoin’in ani geri çekilişi ve ardından gelen hızlı toparlanma, yatırımcılar arasında şaşkınlık yarattı. 8 Temmuz’da BTC, bir önceki günün 57.200 dolar seviyesine döndü. Bu hareket, 7 Temmuz’daki fiyat düşüşünden sonra açık faizde 355 milyon dolar artışa neden olan yüksek kaldıraçlı işlemlerin sonucuydu.

Bu veriler, Bitcoin türev piyasasının neden ılımlı bir yükseliş eğiliminde olduğunu piyasanın 60 bin dolar seviyesine ulaşma umutlarını koruduğunu açıklıyor.

Alman hükümeti yolu yarıladı

Kripto para analistlerine göre, Alman hükümetinin son 24 saat içinde 16 bin 308 BTC’yi piyasa yapıcılara ve borsalara aktarması, Bitcoin yatırımcılarının endişelenmesinde önemli bir rol oynadı. Ancak, bu satışlar boğalar için de bir umut ışığı oldu, zira el konulan coinlerin yarısının satılmış olması, satış baskısının azaldığını gösteriyor.

Trader ve kripto fenomeni RookieXBT’ye göre, yatırımcılar Alman hükümeti satışlarını tamamlayana kadar beklemeye devam edebilir. Ayrıca, Mt. Gox borsasının 10 yıl sonra dağıtmaya başladığı coinlerin satılması ise baskının devamına yol açabilir.

Bitcoin türevlerinde prim yüzde 5’in üzerinde

Bitcoin türev piyasaları, vadeli işlem ve opsiyonlar üzerinden destek bulmaya devam ediyor. Aylık vadeli işlem sözleşmeleri, spot piyasalara kıyasla yüzde 5 ila yüzde 10 primle işlem görüyor. Laevitas.ch verilerine göre, BTC vadeli işlemlerinin yıllık primi yüzde 8 civarında seyrediyor. Bu, Bitcoin’in yüzde 11’lik fiyat düşüşüne rağmen nötr bir seviyede kaldığını gösteriyor.

bitcoin turev prim

Opsiyon piyasasında, mevcut yüzde 2’lik delta aralığı, sağlıklı bir piyasa görünümünü yansıtırken BTC fiyatının dört aydan uzun sürenin en düşük seviyelerine yaklaşmasına rağmen olumlu bir tablo görülüyor.

Delta aralığı, spot piyasa ile işlem gören opsiyonların arasındaki farkı ifade etmektedir.

Ancak, madencilerin satış baskısı ve ekonomik durgunluk gibi faktörler göz önüne alındığında, Bitcoin’in 55.000 dolar destek seviyesini koruyup koruyamayacağı hâla belirsiz.

Lider kripto para an itibarıyla 57 bin 514 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala