bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,037.89 2.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,470.11 4.74%
bnb
BNB (BNB) $ 565.52 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 142.41 7.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587744 0.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351076 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105247 2.02%

“Bitcoin boğası önümüzdeki aylarda şiddetlenecek”

bitcoin btc analiz

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) yeniden 60.000 doların üzerine çıkmasıyla birlikte boğalar iştahlandı. Kripto analistleri, yeni yükseliş döngüsünün başladığına yönelik sinyaller verdi.

BTC, son aylardaki en büyük tek günlük yüzdelik kazançlardan birisine imza attı. BTC, son 24 saatte yüzde 5’in üzerinde yükseliş gerçekleştirdi.

BTC’deki yükseliş ile birlikte vadeli işlemlerdeki yaklaşık 100 milyon dolarlık düşüş yönlü işlemler tasfiye edildi. Söz konusu likidasyon, bu yıl BTC’deki short (düşüş) yönlü trader’ların aldığı dördüncü en büyük darbe oldu.

Transform Ventures kurucusu Michael Terpin, son yükseliş ile birlikte boğa koşusunun zemininin oluştuğunu ifade etti.

Piyasalar Bitcoin yükselişine zemin oluşturdu

Transform Ventures kurucusu Michael Terpin, CoinDesk’e gönderdiği bir e-postada gündemi ele aldı. Terpin, Bitcoin yükselişini piyasalar üzerinden yorumladı.

Terpin, “Japonya Merkez Bankası faiz oranlarını daha fazla artırmayacağını belirttiğinden ve Jump Trading’in birkaç hafta önce Almanya’da olduğu gibi satacak coin’i kalmadığından, fiyatın 50.000 doların çok altına düşeceğini düşünmüyorum (hızlı bir düşüş hariç), belki de bir daha asla.” şeklinde açıklama yaptı.

Kripto uzmanı, kazanımları olumlu piyasa duyarlılığına ve BTC’deki yükseliş beklentisine bağladı. Kripto yatırımcıları, uzun süredir halving ve ETF etmenli yükseliş bekliyor.

Terpin, kripto boğasının Ekim ve Kasım aylarında sağlam kazanımlarla devam edeceğini ve bu dönemde geleneksel dört yıllık boğa döngüsü çizgisinin gerçekleşeceğini öne sürdü.

ABD başkanlık seçimlerine de değinen Terpin, “Donald Trump kazanırsa, yeni alıcıların akını BTC fiyatını 100.000 doların üzerine çıkarabilir.” dedi.

BTC’deki yükseliş piyasa değerine göre en büyük kripto para birimlerini canlandırdı. Ether (ETH) ve Toncoin (TON) yüzde 10 arttı. Solana (SOL) ve Cardano (ADA) yüzde 5 yükseldi. XRP ise davayı kazanmasından bu yana etkileyici bir yükselişe imza attı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala