bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,243.53 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,274.16 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 493.19 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 127.88 2.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526288 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.327163 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095577 3.76%

Bitcoin (BTC), ABD’den gelen veriye sevinemedi

bitcoin-momentum

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), pozitif gelen ABD enflasyon verisine rağmen önemli bir direnç noktasını aşamadı. Boğalar, bir türlü beklenilen çıkışı gerçekleştiremedi.

Geçtiğimiz gün kripto para piyasası için kritik bir veri akışı yaşandı. ABD’de enflasyon, son dört yılın ilk düşüşünü gerçekleştirdi. Enflasyonun düşmesiyle birlikte gözler Fed’in faiz indirimine çevrildi.

Olumlu ABD enflasyon raporu ve faiz indirimi beklentisine rağmen BTC önemli bir direnci aşamadı. Düşüş eğilimini sürdüren BTC, altcoin’leri de etkisi altına aldı.

Bitcoin (BTC) için umutlu bekleyiş

Bitcoin (BTC) boğaları olumlu ABD enflasyon verilerinin ardından kritik bir direnci aşamadı. Boğaların zayıflığı dikkat çekerken, düşüş trendinin devam etmesi kayıpları artırdı.

Enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte, Bitcoin boğaları düşüş trendinin üzerinde bir dayanak noktası oluşturmaya çok yaklaştı. Bu hamle, geri çekilmenin sona erdiğinin sinyalini verebilirdi, ancak boğaların direnci aşamaması işleri tersine çevirdi. Düşüş derinleşti ve BTC 59.650 dolar seviyesinden 57.300 dolara geriledi.

CoinDesk’e göre, olumlu haber akışının yükselişe etki etmemesi, ileride daha fazla fiyat zayıflığı anlamına gelebilir. Benzer şekilde 1 Temmuz’da trend çizgisi reddedilmiş ve satışlar derinleşmişti.

CoinDesk, yine de boğalar için bir umut olduğunu ve günlük grafikteki momentumun yükselişin sinyalini verdiğini aktardı.

BTC’yi baskılayan ve korku ortamı yaratan Alman hükümeti, elindeki BTC’leri tüketmek üzere.

Trader FalconX, “Önümüzdeki aylarda, 16,3 milyar dolarlık FTX geri ödemesinin bir kısmının alım baskısına dönüşme ihtimali, kriptoya karşı giderek artan olumlu duruş ve Eylül ayında risk varlıklarına daha genel anlamda fayda sağlayacak bir faiz indirimi potansiyeli orta ve uzun vadeli boğaları cesaretlendirmeli.” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala