bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,351.56 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,289.20 2.86%
bnb
BNB (BNB) $ 495.41 2.41%
solana
Solana (SOL) $ 128.00 1.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529764 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.32627 3.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094957 4.18%

Bitcoin’in bu hafta yükselişe geçmesi için 3 sebep

bitcoin yukselis sinyali analist

Analistler, Bitcoin (BTC) yükselişinin yakında olduğunu ve potansiyel bir direnç noktasının yakında aşılacağını düşünüyor.

Danışmanlık şirketi BRN, ABD çekirdek kişisel tüketim giderleri endeksini (PCE) ve ABD başkan adayı Donald Trump’ın yaklaşan Bitcoin konferansı konuşmasını yükseliş sinyali olarak yorumladı.

BRN’de dijital varlıklar analisti olan Valentin Fournier yayımladığı bir notta, “Gelen PCE verileri yüksek faiz oranları için tabuttaki son çivi olabilir ve yakın zamanda faiz indirimi duyurularına yol açabilir. Trump’ın Bitcoin konferansındaki konuşmasında, BTC için ulusal bir stratejik rezerv duyurusu yapılırsa güçlü bir ralli başlayabilir” dedi.

Çekirdek kişisel tüketim giderleri endeksi Haziran ayında yüzde 2,6 oranında gerçekleşti.

Matrixport ise madencilik göstergelerinin iyileştiğini ve bunun BTC‘ye yükseliş görünümü sağladığını ifade etti.

BTC-bitcoin

Bitcoin yükselişe göz kırpıyor

Bitcoin (BTC) 63.500 dolar civarındaki 50 günlük basit hareketli ortalama desteğini test etti ve bu noktadan güç topladı. BTC, 67.000 doların üzerine keskin bir sıçrama yaptı. Tüm bu veriler eşliğinde BTC, Mart ve Nisan aylarının en yüksek seviyelerini birleştiren önemli bir direnç noktasına yaklaşıyor. Alçalan trend çizgisi, iki gün önce aşılamadı ve boğalar için yenilmesi gereken bir seviye haline geldi.

Analist Valentin Fournier, ABD’den gelebilecek pozitif makroekonomik verilerin ve başkan adayı Donald Trump’ın söyleyeceklerinin BTC fiyatını yeni zirvelere taşıyabileceğini aktardı.

Trump’ın yarın Bitcoin Konferansı’nda TSİ 21.00’da yapacağı konuşma merakla bekleniyor. Cumhuriyetçi Parti başkan adayının Bitcoin’i stratejik bir rezerv olarak kabul edeceği yönünde birçok söylenti söz konusu.

Kripto finans kuruluşu Matrixport ise yükselişe yönelik beklentisini Bitcoin blokzincirindeki gelişmelere bağladı.

Şirketin müşterilerine gönderdiği analizde “Bitcoin rallileri için öncü bir gösterge olan Bitcoin madencilik hashrate’i iyileşti. Envanter düşüşü yerine Bitcoin stokları artmaya devam ediyor. Envanter birikimi, bazı madencilerin kârsız makineleri kapatmasına rağmen gelecekteki fiyat artışlarına olan güvene işaret ediyor” ifadeleri yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala