bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Bitcoin, bu senaryo gerçekleşirse yüzleri güldürebilir

bitcoin btc

Son birkaç ay boyunca düşüş eğiliminde olan Bitcoin, şimdi üç aylık bir yükseliş hareketinin eşiğinde olabilir. Bazı analistler, Bitcoin’in 92 bin doların üzerinde bir seviyeyi aşabileceğini öngörüyor.

Bitcoin’in mevcut fiyat hareketleri, geçmişteki yarılma sonrası grafik desenlerine dayanarak, bir üç aylık ralliye işaret ediyor olabilir. Tanınmış analist Titan of Crypto’nun belirttiğine göre, Bitcoin (BTC) son günlerde haftalık grafiklerde önemli bir destek seviyesini test etti. Bu durum, Bitcoin’in 90 bin doların üzerinde bir yükseliş hareketi yapabileceğine işaret edebilir.

Analist, 13 Eylül tarihinde yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Önceki döngülerde, fiyat 50 haftalık basit hareketli ortalamayı tekrar test ettiğinde genellikle en az yüzde 40’lık bir sıçrama gözlemlendi. Ortalama sıçrama ise yüzde 71 oldu. Eğer Bitcoin buradan yüzde 71 yükselirse, 92 bin dolara ulaşabilir.”

Bitcoin, 30 Ağustos’tan bu yana ilk kez 14 Eylül’de 60 bin dolar psikolojik seviyesinin üzerine çıktı. Bitstamp verilerine göre, BTC son üç ayda sürekli bir düşüş trendinde ve bu süre zarfında yüzde 9’dan fazla değer kaybetti.

Bitcoin’de yıl sonu rallisi tekrar edecek mi?

Tarihsel grafik formasyonları, Bitcoin’in üç aylık bir yükseliş dönemine girebileceğini gösteriyor. CoinGlass verilerine göre, Eylül’de genellikle Bitcoin zayıf bir performans sergiledi ve ortalama getirisi yüzde -4,69 oldu. Ancak, Eylül ayındaki düşüşlerin ardından Bitcoin tarihsel olarak üst üste üç ay boyunca yükseliş gösterdi. Ekim ayında ortalama yüzde 22,9, Kasım ayında yüzde 46,8 ve Aralık ayında ise yüzde 5,4 oranında aylık getiri sağladı.

bitcoin btc getiriler

Bitcoin’in önceki yarılama yılı olan 2020’de, fiyat Ekim ayında yüzde 27’nin üzerinde, Kasım ayında ise yüzde 42’nin üzerinde bir artış göstermişti.

Bazı analistler, bu mevcut düzeltme döneminin, bir sonraki yükselişten önceki son alım fırsatı olabileceğini belirtiyor. Popüler kripto trader’ı Mags, 15 Eylül tarihli paylaşımında, bu mevcut düzeltmenin, Bitcoin’in parabolik bir yükseliş göstermeden önceki son alım fırsatı olabileceğini ifade etti.

On-chain verileri yorumlayan Checkmate ise, Bitcoin’in mevcut durumunun, önceki iki boğa döngüsüyle tamamen aynı noktada olduğunu vurguladı.

Checkmate 14 Eylül’de yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in düşük seviyeden itibaren önceki iki döngüyle benzer bir konumda olduğunu ve yatırımcıların ayı piyasasını aşmaları için gereken psikolojik süreyi tanımladığına dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala