bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,357.17 3.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,323.36 0.89%
bnb
BNB (BNB) $ 545.27 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 130.96 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.578364 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33512 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100917 0.38%

Bitcoin diken üstünde: Resesyon tehlikesi!

abd resesyon kripto bitcoin

10x Research raporuna göre, ABD’de artan resesyon endişesi Bitcoin (BTC) fiyatını 50.000 doların altına düşürebilir.

ABD’de artan işsizlik oranı, Asya’da patlak veren borsa krizi ve küresel piyasalarda başlayan panik satışları kripto endüstrisini de etkisi altına aldı.

10x Research, yayımladığı bir raporda, ABD’nin ekonomik gücüne ilişkin endişelerin artmasıyla piyasaların düşmeye devam edeceğini öne sürdü. Rapor, BTC’nin 50.000 doların altına düşebileceğini ve bu durumun altcoin’lerde büyük bir çöküşe neden olacağını ifade etti.

Bitcoin için tehlike çanları çalıyor

10x Research’ün Cointelegraph ile paylaştığı raporuna göre, endişelerin merkezinde makroekonomik veriler yer alıyor. ABD ISM İmalat Endeksi, son zamanlarda büyük bir gerilemeye tanıklık etti.

10x Research’ün kurucusu Markus Thielen, kripto üzerinde işlem yapan trader’ların long (yükseliş) yönlü pozisyon açmalarını önermiyor. Thielen, “henüz erken olabilir” uyarısında bulundu.

Thielen, “Piyasa yapısı aylardır zayıf. Önemli oyuncuların yüksek volatilite ve öngörülemeyen fiyatlar arasında yatırım yapması pek olası değil. Birçoğunun hala pozisyonlarından çıkması ve portföylerinin kaldıraç oranını düşürmesi gerekiyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Araştırma raporu, önceki dönemlerde ISM’nin zirveye ulaştığında BTC fiyatının keskin bir düşüş yaşadığını belirtti. Rapor, potansiyel bir piyasa düzeltmesine sinyal yaktı.

Japonya’da başlayan borsa yangını ABD’ye de sıçradı. 10x Research raporu, “S&P 500’ün gerçek ekonomiyle uyum sağlaması gerekebilir ve bu da potansiyel olarak yüzde 20’lik bir hisse senedi düşüşüne yol açabilir.”şeklinde öngörüde bulundu.

ABD ekonomisinde patlak veren resesyon endişesi, tüm piyasaları tedirgin etti. Wharton Profesörü Jeremey Siegel, Fed’in acil bir toplantı yapmasını ve faizi 75 baz indirmesini önerdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala