Bitcoin dip seviyeleri belirledi mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitfinex analistleri, Bitcoin fiyatının geçtiğimiz hafta gerçekleşen düşüşün ardından potansiyel dip seviyelerini oluşturduğunu ileri sürdü.

Analistler, BTC fiyatının geçtiğimiz hafta yüzde 10’a yakın düşüş gerçekleştirmesini düzeltme olarak yorumladı. Söz konusu düzeltmenin sağlıklı olduğunu savunan analistler, ilerleyen günlerde ani düşüş risklerini ortadan kaldırdığını ifade etti.

6 Ekim tarihli bir raporda, BTC’nin 60 bin dolara kadar gerilemesinin destek testi olduğu belirtildi. İfadelere göre, söz konusu düşüş trend için gerekliydi.

Analistler Bitcoin fiyatına odaklandı

3 Ekim tarihinde 60 bin doları test eden Bitcoin, sadece dört gün sonra 64 bin dolar desteğine yükseldi. Söz konusu yükseliş, düzeltmenin tamamlandığı ve trendin devam ettiği yönünde yorumlandı.

bitfinex analistleri analiz

BTC’deki görünümü yorumlayan analistler, BTC‘de aşağı yönlü volatilitenin gerçekleşme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu ileri sürdü. Düşüşlerin sağlıklı bir düzeltme olduğunu savunan analistler, kripto piyasasında risk iştahının artmasına dikkat çekti.

Raporda şunlar kaydedildi;

“Bitcoin, ağustos başından bu yana ilk kez arka arkaya dört kırmızı güne imza atarken, piyasa sağlıklı bir düzeltme gördü.”

BTC’nin güncel fiyatının oldukça düşük seviyede olduğunu savunan analistler, konsolidasyon (birikim) aşamasının başlayabileceğini dile getirdi.

Analiz platformu SoSoValue, Önceki hafta Bitcoin’deki açık ilginin 35 milyar dolardan 31,8 milyardolara gerilediğini bildirdi.

1 Ekim’de gerçekleşen BTCd düşüşünde 450 milyon doların üzerinde long (yükseliş) yönlü pozisyon tasfiye edildii.

Likidasyon verilerine dikkat çeken analistler, şunları kaydetti;

Önemli ölçüde büyük olan bu likidasyon miktarı, 65 bin dolarlık önemli teknik ve psikolojik seviyeyi geçerken kripto piyasasındaki uzun yanlı kaldıraçlı konumlandırmanın bir göstergesidir

CoinGecko verilerine göre, lider kripto para 65b in 500 dolar seviyesinde işlem görüyor. BTC, son 24 saatte 34 milyar dolara yakın işlem hacmi kaydetti.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

MX Token (MX) Nedir?

MX token (MX) MEXC adlı borsanın platformunda kullanılan kripto paradır. Borsa ekibi tarafından geliştirilen MX token’ler platformda gerçekleştirilen işlemlerde kullanılıyor. MEXC platformunda kullanıcılara geniş ölçekte kripto para alım satım işlemleri sunulduğunu görüyoruz. Borsanın küresel çapta işlemlerine devam ettiği ve dünyanın dört bir yanından kullanıcılara ulaştığını söylemek de mümkün. Platformun Türkçe dil seçeneği de bulunuyor. MX ...

Bağlantıyı kopyala