bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 55,295.82 3.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,946.90 6.26%
bnb
BNB (BNB) $ 483.21 7.24%
solana
Solana (SOL) $ 130.36 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.415014 7.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.345445 10.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099453 8.97%

Bitcoin, enflasyon verisini kutladı

kripto abd enflasyon

Kripto paraların lideri Bitcoin (BTC), ABD’de açıklanan tüketici enflasyonuyla birlikte sert bir yükselişe imza attı. BTC, verilerin açıklandığı ilk 15 dakikada yüzde 2,5 oranında artış kaydetti.

Kripto para piyasasının en önemli gündem maddelerinden birisi olan ABD TÜFE (tüketici fiyat endeksi) verisi geride kaldı. ABD’de enflasyon, korkulanın aksine düşüş yönlü geldi. Açıklanan verilere göre, ABD’de yıllık enflasyon yüzde 3,5 seviyesinden yüzde 3,4 seviyesine geriledi. Aylık enflasyon ise yüzde 0,3 oldu.

Fed’in faiz politikasında baz aldığı en önemli veri olan enflasyon, nihayet düşüş yönlü bir görünüm elde etti. ABD’de enflasyonun düşmeye başladığı yönündeki görüşler, BTC fiyatını yüzde 2,5 oranında yükseltti.

abd enflasyon bitcoin

Bitcoin için sırada ne var?

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz gün makroekonomik veriler hakkında yorum yapmıştı. Powell, enflasyona odaklandıklarının ve enflasyonda düşüş görülene kadar odaklarını koruyacaklarının mesajını verdi.

Powell’ın piyasaları germesinden sonra, ABD’de enflasyon verileri pozitif geldi. Gün içinde açıklanan verilere göre, ABD’de yıllık enflasyon yüzde 0,1 oranında düşüş gerçekleştirdi.

Gözler Fed’e çevrildi

Bitcoin (BTC), ABD’den gelecek makroekonomik veriler ile şekillenmeye devam ediyor. Faiz gündemiyle derin bir düşüşe geçen BTC, sonrasında gelen enflasyon gündemiyle yatay seyire bağlamıştı. Gün içinde açıklanan enflasyon, BTC’de yükselişi sağladı.

Kripto yatırımcıları, enflasyon verisi sonrası Fed’in atacağı adıma odaklandı.

19 Mayıs 2024 Pazar günü saat 22:30’da Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşma yapması bekleniyor. Powell, bu konuşmada faiz politikasına yönelik sinyal verebilir. Bu nedenle, Powell’ın konuşması BTC’nin gidişatında önemli olacaktır.

12 Haziran 2024 Çarşamba günü Fed’in faiz kararını açıklaması bekleniyor. Bu tarihe kadar BTC’nin önünde makroekonomik bir etmen bulunmuyor. Powell her ne kadar BTC’de volatilite oluştursa da faiz kararına kadar toparlanma görülebilir.

BTC toparlanabilir

Haziran ayında açıklanacak Fed faiz kararına kadar Bitcoin’de (BTC) toparlanma görülebilir.

BTC grafik enflasyon

BTC, günlük kapanışı 64.000 doların üzerinde yapmayı başarırsa önemli bir direnç noktasını geride bırakmış olacak. Bu direnç noktasının destek bölgesine dönüşmesi, BTC’nin toparlanmasında itici güç olacak. BTC, yükselişi sürdürmesi halinde 65.000 doları hedefleyebilir. Bu bölge de aşılırsa BTC’de kısa sürede 66.500 dolar seviyesi görülebilir.

Kripto sektörünün uzman isimleri, Haziran ayında açıklanacak Fed faiz kararına kadar BTC’nin toparlanacağını düşünüyor. Kripto para piyasası ise BTC’nin pozitif bir görünüm kazanmasıyla birlikte yükselişe geçebilir. Altcoin’ler mevcut şartlarda dip bölgelerde yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala