bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,386.91 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,528.08 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 536.95 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 140.00 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.561911 1.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.35665 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10044 0.82%

Bitcoin ETF’leri için kritik süreç resmen başlıyor

Bitcoin ETFleri icin kritik surec resmen basliyor

Kripto piyasası, spot Bitcoin ETF başvurularından gelecek sonucu merakla bekliyor. BlackRock’ın başvurusu ile başlayan yükseliş Bitcoin‘i 26 bin dolardan 31 doların üzerine taşıdı. Makroekonomik baskılar, Bitcoin’e olan talepte düşüşe yol açtı. SEC’in ETF başvurusuna ilişkin kararı ise piyasanın yönüne doğrudan etki yapacak. SEC, son günlerde şirketlerin ETF başvurularını incelemeye almıştı. Böylece spot Bitcoin ETF’leri ile ilgili son tarihlerde belli oldu.

sec blackrockin bitcoin etf basvurusunu kabul etti 2

SEC, Bitcoin ETF başvurularını incelemeye başladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), BlackRock‘ın aralarında bulunduğu altı ETF başvurunu için işlemlere başlıyor. SEC, bu incelemelerin sonunda resmi kararını beyan edecek. Bitwise’ın başvurusu salı günü federal kayıtlara girdi. BlackRock, Fidelity, WisdomTree, VanEck ve Invesco’nun süreci ise bugün resmen başlamış olacak.

SEC, geçen hafta Bitcoin ETF‘lerine yönelik kamuoyu görüşleri için belge yayınlamıştı. İnceleme süreci, federal kayıtların yayınlanması ile resmi olarak başlıyor. SEC’in karar vermesi için 45 günü bulunuyor. Bu süre 240 güne kadar uzatılabilir. Kurumun başvuruları onaylayıp onaylamayacağı bilinmiyor. Kripto sektörü BlackRock’un ETF başvurusunu pozitif karşılamıştı. ARK 21Shares Bitcoin ETF ise 15 Mayıs’ta federal kayıtlara gmrişti. SEC, haziran ayına kadar süreci erteledi. Diğer yandan Valkyrie’nin de başvurusunu incelemeye alınmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala