Bitcoin ETF’lerinde son dört ayın en büyük girişi gerçekleşti

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) son dört ayda gerçekleştirilen en büyük günlük yatırım kaydedildi. Farside Investors verilerine göre 11 farklı ETF, 14 Ekim’de toplamda 555,9 milyon dolarlık net giriş elde etti.

Bu rakam, Haziran ayından bu yana en yüksek günlük net giriş olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz gün BTC iki haftanın en yüksek seviyesi olan 66 bin 500 dolara ulaştı.

ETF Store’un başkanı Nate Geraci, spot Bitcoin ETF’leri için bu durumu “olağanüstü bir gün” olarak tanımladı ve son 10 ayda net girişlerin toplamda 20 milyar dolara yaklaşmakta olduğunu vurguladı. Geraci, 15 Ekim tarihli paylaşımında, “Bu durum tüm tahminleri alt üst ediyor,” dedi:

“Burada sadece bireysel yatırımcılar yok; aynı zamanda yavaş yavaş benimsemeye devam eden danışmanlar ve kurumsal yatırımcılar da var.”

Fidelity Wise Bitcoin Origin Fund, 239,3 milyon dolarlık girişle 4 Haziran’dan bu yana en yüksek talebi görerek lider konumda yer aldı. Bitwise Bitcoin ETF’si günlük girişlerde 100 milyon doları aştı. BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ına ise 79,6 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Ark 21Shares Bitcoin ETF’ye de 70 milyon dolara yakın bir giriş gerçekleşti. Grayscale BTC Trust, 14 Ekim’de 37,8 milyon dolar yatırım aldı ve bu, Mayıs başından bu yana kaydedilen en yüksek giriş oldu.

Bitcoin ETF’leri altın fonlarıyla yarışıyor

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, 14 Ekim’de yaptığı bir paylaşımda Bitcoin ETF’lerini altın bazlı ürünlerle karşılaştırarak BTC fonlarının Ocak ayından bu yana toplam beş kez tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.

Balchunas, bu yıl altının 30 kez rekor seviyelere ulaştığını, ancak BTC ETF’lerinin 19 milyar dolardan fazla net girişi bulunurken, altın ETF’lerinin sadece 1,4 milyar dolarlık net giriş kaydettiğinin altını çizdi.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

100 milyonluk hayalet kasaba: Solana

Blokzincir kuruluşu Artemis Terminal’e göre, Solana blokzincirinde 100 milyona yakın aktif adres olsa da çoğunun içi boş. Zincir üstü metrikler, Solana blokzincirinde bot işlemlerin arttığını ve blokzincirin söz konusu işlemlerle büyüme kaydettiğini gösterdi. Solana yapay bir şekilde büyüyor Solana’nın aylık aktif adres sayısı 100 milyonu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Popüler blokzincir 2024’ün ...

Bağlantıyı kopyala