bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,602.70 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,303.88 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 547.26 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 131.87 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573551 2.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33218 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10118 4.02%

Bitcoin ETF’lerinin yeni rekoru bu sefer sevindirmedi

bitcoin etf

Son sekiz gün içinde, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 11 spot Bitcoin borsa yatırım fonundan (ETF) 1,2 milyar dolar değerinde çıkış yaşandı.

Bloomberg’in verilerine göre, 30 Ağustos’tan 6 Eylül’e kadar olan dönemde Bitcoin fonlarında negatif akış kaydedildi. Bu, söz konusu ETF’lerin 10 Ocak’ta piyasaya sürülmesinden bu yana kaydedilen en uzun süreli net çıkış anlamına geliyor.

bitcoin etf bloomberg

Bitcoin fiyatı, Ağustos’un sonlarında 64 bin 700 dolara yaklaşırken Eylül’ün ilk haftasında 53 bin 500 dolara kadar gerileyerek iki haftadan kısa sürede yüzde 17 geriledi.

Kriptoda “Rektember” bir kez daha tekerrür edecek mi?

Eylül ayı, kripto para çevrelerinde “Rektember” (zararlı Eylül) olarak biliniyor. Tarihsel geçmiş, yatırımcıların zarara uğradığı bu dönemin ardından Ekim’de yükselişlerin gerçekleştiğini gözler önüne seriyor. Kripto dünyası, Ekim’e ise “Uptober” (yükselişli Ekim) adını takmış durumda.

Bununla birlikte, piyasa uzmanları Bitcoin fiyatının ilerleyen günlerde değer kazanabileceğine inanıyor.

Mali danışman Suze Orman, kripto paraların özellikle genç yatırımcılar arasında popülerliğini koruyacağını ve bu durumun Bitcoin’in fiyatını yükselteceğini vurguladı. CNBC ile yaptığı röportajda Orman, gençlerin gelir düzeyi arttıkça Bitcoin’i tercih edeceğini ve bu durumun piyasa değerini pozitif yönde etkileyeceğini belirtti.

Bitcoin ETF’lerinde son durum

ABD’de işlem gören spot BTC borsa yatırım fonları 6 Eylül Cuma seansını satıcılı kapattı. Haftanın son gününde hiç bir ETF pozitif akış kaydetmezken, Farside verilerine göre Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC) 85,5 milyon dolar çıkış ile satışlara öncülük etti.

En büyük yöneticilerden BlackRock’ın IBIT fonu sıfır çekerken Grayscale’ın GBTC fonu ise 52,9 milyon dolar çıkış yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala