bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,763.74 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,304.00 4.38%
bnb
BNB (BNB) $ 547.84 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 131.95 2.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.571504 2.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333848 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.102027 2.61%

Bitcoin fiyatı neden 60 bin doların altına düştü? Satışın kaynağı ne?

btc düşüş

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin hafta ortasında 60 bin doların altına geriledi. Zincir üstü veriler, BTC fiyatındaki düşüşlerde kısa vadeli yatırımcıların panikle hareket ettiğini, uzun vadeli yatırımcıların ise fırsatları değerlendirdiğini gösteriyor. 

CryptoQuant üzerinde analizlerini sunan Amr Taha, geçtiğimiz gün paylaştığı bir gönderide uzun vadeli yatırımcıların gerçekleşen yedi günlük kârının ilk kez 10 milyar doların üzerine çıktığını belirtti. 

bitcoin cryptoquant

Uzun vadeli yatırımcılar soğukkanlı kaldı

CryptoQuant’tan Axel Adler 27 Ağustos’ta yaptığı bir açıklamada, Bitcoin’in 30 Temmuz’da 69 bin doların altına gerilemesinden bu yana geçen 29 günlük süreçte uzun vadeli yatırımcıların satış baskısının 3,7 kat azaldığını vurguladı. 

Uzun vadeli yatırımcılar itidalli tavrını korurken BTC’de kayda değer bir düşüş söz konusu. Kripto paraların atası son 24 saat içinde yüzde 5,47 oranında değer kaybetti. BTC haber yazım itibarıyla 59 bin 400 dolardan el değiştiriyor.

ChainExposed verilerine göre mevcut fiyat, uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin için ödediği ortalama 64 bin 500 doların yaklaşık yüzde 8 altında seyrediyor.

Buna karşın bazı kripto para traderları fiyatın daha da düşebileceğini düşünüyor. Rekt Capital, Bitcoin boğa piyasasının sona erdiğine dair güçlü bir sinyal verecek kadar derin bir geri çekilme yaşayabileceğini dile getirmişti.

Pek çok trader 50 bin dolar bandını önemli bir destek noktası olarak görüyor ve BTC’nin bu seviyeyi kaybetmesi halinde düşüşün derinleşebileceğinden endişeli. Haziran ayında yayımlanan Glassnode raporuna göre, dolaşımdaki Bitcoin’in yaklaşık dörtte üçü en az altı aydır hareket etmiyor.

Bitcoin fiyatı neden düşüyor?

Piyasa değeri en büyük kripto paranın Ağustos sonunda 60 bin doların altına gerilemesinin ardında pek çok neden yatıyor.

Makroekonomik tarafta, ABD Konut Fiyat Endeksi’nin yıllık yüzde 5,4 artış göstermesi ve teknoloji şirketlerinin beklenen bilançoları BTC fiyatı üzerinde baskı yaratmış olabilir.

Bitcoin fiyatındaki düşüşün kendine özgü sebebi ise ağ faaliyetlerinden kaynaklanıyor olabilir. Glassnode’un verilerine göre yedi gün içinde aktif adres sayısı son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala