Bitcoin fiyatı üç ay içinde altı haneyi görebilir

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin, yeni bir boğa trendinin başlangıcında ve önümüzdeki üç ay içinde 100 bin dolara ulaşma potansiyeline sahip. Timothy Peterson, 24 Ekim’de yaptığı piyasa değerlendirmesinde, Bitcoin’in yükselişinin çoktan başladığını ifade etti.

Peterson’a göre Bitcoin’in boğa koşusu geçmişteki hareketlerden pek farklı değil. BTC, Mart ayında 73 bin 800 dolarla rekor kırdıktan sonra yaklaşık sekiz ay boyunca yatay seyretti. Ancak gerçek kazançların henüz başlamadığını savunan Peterson, BTC/USD’nin bu dönem içinde ilk kez altı haneli rakamlara ulaşabileceğini belirtti.

bitcoin btc analizi
bitcoin btc analizi

Peterson, sosyal medya platformu X’te şu sözlere yer verdi:

“Bitcoin’in mevcut trendi, önceki fiyat hareketlerinden anlamlı bir şekilde farklı değil. Bu durum, ‘azalan marjinal getiri’ tezine büyük bir darbe vuruyor.”

2022 sonundaki makro düşük seviyelerden itibaren Bitcoin’in performansını gösteren bir grafikle, yatırımcıların her döngüde daha düşük getiri elde ettikleri fikrini de çürüttü.

“Bitcoin seçimlerden bağımsız yükselecek”

Peterson, “Eğer trend üzerinde bir hareket gerçekleşirse, Bitcoin’in 90 gün içinde 100 bin dolara çıkması tamamen mantıklı,” dedi. Tahminlerinin siyasi gelişmelerden etkilenmediğini de vurguladı; önümüzdeki ay gerçekleşecek ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarının bu tahminler üzerinde bir etkisi olmayacağını ifade etti.

Bazı traderlar ise kısa vadede dikkatli olmayı tercih ediyor. Örneğin Credible Crypto gibi isimler Bitcoin’de büyük bir düşüş öngörüyor.

Peterson, 23 Ekim’de X’te paylaştığı bir grafikle BTC’nin 60.000 dolar seviyesinin altında kalma ihtimalinin giderek azaldığını belirtti ve Bitcoin’in pahalı olmadığı fikrini ortaya koydu. Analist, aynı grafik üzerinden yaptığı bir başka paylaşımda ise, “Bitcoin’in son birkaç haftada iki döngü ortalamasını ne kadar iyi takip ettiğine dikkat edin!” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Silk Road Bitcoin’lerinde kritik gelişme

ABD Yüksek Mahkemesi, 4,4 milyar dolarlık Silk Road Bitcoin’lerine yönelik bir davayı geri çevirdi. Cointelegraph, söz konusu eylemin piyasada satış baskısı yaratabileceğini savundu. ABD’deki en üst mahkeme, Battle Born Investments’in açtığı bir davayı geri çevirdi. Dava, ilgili şirketin Silk Road’tan 69 bin 370 BTC’yi satın aldığını iddia ediyor. Battle Born Investments, iflas sürecinde mahkeme onayıyla ...

Bağlantıyı kopyala