bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,897.12 2.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,624.65 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 577.00 3.49%
solana
Solana (SOL) $ 156.80 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626887 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.384444 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.119829 5.40%

“Bitcoin fiyatı yılbaşına kadar altı haneyi zorlayabilir”

bitcoin btc kis

Bir kripto uzmanına göre Bitcoin fiyatının 2024 sonuna kadar 75 bin ile 80 bin dolar arasında bir seviyeye ulaşması mümkün gözüküyor. Ancak, altı haneli rakamlara erişebilmesi için piyasalarda birçok faktörün olumlu ilerlemesi gerekiyor.

Yılın üçüncü çeyreğinin sona ermesiyle birlikte, Bitcoin’in yıl sonunda altı haneli seviyeleri görüp göremeyeceği belirsizliğini koruyor. Yine de, mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesine geri dönmek için umutlar devam ediyor.

Swyftx’in baş analisti Pav Hundal, bu süreçte 100 bin dolara ulaşmanın pek olası görünmediğini ifade etti. Hundal, bu senaryonun gerçekleşmesi için her şeyin yolunda gitmesi gerektiğini vurguladı. Ancak, Hundal, Aralık’a kadar Bitcoin’in 80 bin dolara ulaşabileceğini, piyasa yapısındaki değişimlerin fiyatı Noel’e kadar 75 bin doların üzerinde tutabileceğine inanıyor.

Opsiyon traderlarında beklenti büyük

Analist, opsiyon traderlarının, Bitcoin fiyatının önümüzdeki üç ay içinde yüzde 75 oranında artabileceğine dair işlemler açtığını da ekledi. Büyük borsalardaki traderlar, yılbaşı öncesi 90 bin ile 110 bin dolar arasında opsiyon sözleşmeleri için pozisyon aldılar. Şu anda Bitcoin opsiyonlarının açık pozisyonları 19,38 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

bitcoin btc opsiyon

Piyasanın mevcut durumu hakkında iyimser olan Hundal, küresel likiditedeki genişlemeyle kripto paraların yülselmesini bekliyor.

“Şu anki durum, yukarı yönlü bir hareket için uygun.”

Diğer yandan, ABD seçimlerinde kripto para ile ilgili durumun daha olumlu olduğuna dikkat çeken Hundal, her iki başkan adayının da sektöre açık bir yaklaşım sergilediğini ifade etti. 23 Eylül’de ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, kripto paralara ilgili ilk açıklamasında, yapay zeka ve dijital varlıkların desteklenmesi gerektiğini vurguladı ve bu teknolojilere yatırım yapma sözü verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala