Bitcoin gerilerken ETF yatırımcıları fırsat değerlendirdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin bir günde yüzde 3 değer kaybederken ETF yatırımcıları fırsatı değerlendirdi. BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust (IBIT) fonu 21 Ekim’de 329 milyon dolar giriş gördü. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) ise aynı seansta 5,9 milyon dolar yatırım alırken diğer fonlar ise negatif veya nötr kaldı.

Farside Investors verilerine göre BlackRock’ın spot Bitcoin borsa yatırım fonu son dört işlem gününde üçüncü kez 300 milyon doların üzerinde yatırım aldı. IBIT, 21 Ekim’de toplam net girişlerde 23 milyar doları aşarak tüm spot Bitcoin ETF ürünleri arasında liderliğini sürdürüyor.

bitcoin etf

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, IBIT’in yılın kalanında Vanguard ve BlackRock’ın S&P 500 endeks fonları olan VOO ve IVV’yi geride bırakarak üçüncü en büyük ETF girişini elde edeceğini belirtti.

Bitcoin kritik direnci geçemedi

BTC 70 bin dolar direncini aşamayarak 21 Ekim’de yüzde 3,25 düşüşle 66 bin 975 dolara geriledi. CoinGecko verilerine göre Bitcoin’in 59 bin dolardan 69 bin 100 dolara kadar yükseldiği son 10 günlük yükseliş serisi kesintiye uğradı.

Kripto trader’ı Jelle “Piyasa beklenildiği gibi biraz satış yapıyor – bu da normal,” şeklinde bir değerlendirme yaptı. Diğer analistler ise Bitcoin’in 20 Ekim’de beş ayın en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirmesinin ardından bu hafta fiyatın 62 bin dolar seviyesine geri çekilebileceğini öne sürdü.

11 Ekim ile 21 Ekim arasındaki Bitcoin fiyatındaki yükselişin büyük ölçüde yaklaşan ABD seçimlerine dair spekülasyon yapan trader’larla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Tüm spot Bitcoin ETF’lerinde toplam net girişler şu an itibarıyla 21,2 milyar dolara ulaşırken, GBTC’den ise 20 milyar doların üzerinde çıkış gerçekleşti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Donald Trump destekli proje token satışına başlıyor

Donald Trump ve ailesinin desteğiyle hayata geçirilen yeni merkeziyetsiz finans (DeFi) girişimi World Liberty Financial, önümüzdeki Salı günü token satışını başlatmayı planladığını duyurdu. Projenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Halka açık satış 15 Ekim’de başlayacak ve beyaz listeye dahil olanlar katılabilecek” ifadesi yer aldı. ABD başkan adayı Donald Trump da resmi X hesabından gelişmeyi doğruladı. ...

Bağlantıyı kopyala