bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,910.32 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,380.85 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 570.72 0.12%
solana
Solana (SOL) $ 141.96 0.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.473429 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.388146 1.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.122863 1.23%

Bitcoin için bir sonraki dalga: Mt Gox başlıyor!

Mt Gox Bitcoin Bitcoin Cash

Feshedilen kripto borsası Mt Gox, iflas süreci kapsamında Bitcoin ve Bitcoin Cash geri ödemelerinin başlatılacağını duyurdu.

Almanya hükümetinin Bitcoin (BTC) sattığı yönündeki haber akışıyla birlikte düşüşe geçen kripto para piyasasını yeni bir dalga bekliyor. Mt Gox mütevellisi geri ödeme sürecinin başladığını açıkladı.

Bir dönemin en büyük kripto borsası olan ve iflas ederek binlerce kullanıcıyı mağdur eden Mt Gox, uzun bekleyişin ardından geri ödemeleri başlatıyor. Yapılan duyuruya göre geri ödemeler Bitcoin ve Bitcoin Cash cinsinden yapılacak.

Beklenen an geldi: Mt Gox borsasının Bitcoin dağıtımı başlıyor

Lider kripto par birimi Bitcoin (BTC), 62.000 dolar desteğine yakın bir seviyede işlem görüyor. BTC’nin tedirginlik yarattığı dönemde Mt Gox’tan hamle geldi.

Mt Gox, geri ödeme sürecine dair bir not paylaştı. Notta, geri dağıtım planı kapsamında Bitcoin ve Bitcoin Cash cinsinden geri ödeme yapmak üzere hazırlıkların sürdüğü ifade edildi.

Mt Gox mütevelli heyeti, hazırlık sürecini tamamladıktan sonra geri ödemelerin gerçekleşmesi için gerekli bilgileri toparlayacak. Teyidi tamamladıktan sonra kripto borsalarına transferler başlayacak. Geri ödemelerin önümüzdeki ay başlatılması planlanıyor.

Feshedilen borsadan, “Güvenli geri ödemeler için teknik çözümler, her ülkedeki mali düzenlemelere uyum ve kripto para borsalarıyla geri ödeme düzenlemelerinin görüşülmesi dahil olmak üzere alacaklılara güvenli ve güvenilir geri ödeme sağlamak için zaman ayırdık. Geri ödemeleri, Rehabilitasyon Kayyumunun (ödeme planı) gerekli bilgilerin değişimini ve onayını tamamlayacağı kripto para borsalarının sırasına göre başlatacağız. Lütfen geri ödemeler yapılana kadar bir süre bekleyiniz.” şeklinde açıklama geldi.

Arkham Intelligence verilerine göre Mt Gox’ın iki adet kripto cüzdanı bulunuyor. Bu iki cüzdanda 141.687 (8,84 milyar dolar) ve 47.229 (2,948 milyar dolar) BTC bulunuyor.

Feshedilen borsanın 47.229 BTC’ye sahip cüzdanı bir ay önce oluşturuldu ve ilk cüzdandan bu varlıkları aldı. Bu nedenle ilk dağıtımın 47.229 BTC şeklinde olabileceği tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala