bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

“Bitcoin için en kötüsü geride kaldı”

BTC-bitcoin

Analistlere göre, Alman hükümeti ve Mt Gox’un satış baskısının sona ermesiyle birlikte Bitcoin (BTC) yükselişinin önü açıldı.

Bitcoin (BTC) 63.000 dolar seviyesine yaklaştı. Analistler, Alman hükümetinin elindeki BTC’lerin tamamını satması ve Mt Gox gündeminin geride kalmasıyla gevşeme yaşanabileceğini söyledi.

Piyasa analisti Josh Gilbert, Cointelegraph’a verdiği demeçte BTC’nin en kötüsünü geride bıraktığını ve yakın zamanda olumlu fiyat hareketlerinin görülebileceğini belirtti.

Birçok analist, benzer görüşler paylaşarak yükselişe sinyal yaktı.

bitcoin btc boga

Bitcoin boğaları sahnede

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son bir haftada yüzde 15’e yakın yükseliş gerçekleştirdi. Önceki haftanın etkilerini silen BTC, yeni haftaya boğaların iştahıyla başladı.

Kripto eğitim platformu Collective Shift’in kurucusu Ben Simpson, BTC’de yerel dibin oluştuğunu ve fiyatın artık yükseliş trendine evrileceğini belirtti. Simpson, BTC’nin birkaç haftadır Alman hükümeti ve Mt Gox’un geri ödemeleri gibi satış baskısı yaratan gelişmelerden etkilendiğini aktardı.

Simpson, yükselişi tetikleyebilecek önemli faktörlere de değindi. ABD gündemini öne çıkaran Simpson, “Jerome Powell yakın zamanda faiz oranlarının düşürülebileceğini ima ediyor. Tüm bunların yanı sıra S&P 500’ün yeni zirvelere tırmanması ve güçlü Bitcoin ETF girişlerinin geri akması da söz konusu.” yorumunda bulundu.

Apollo sats kurucusu Thomas Fahrer de benzer bir görüşe sahip. Fahrer, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, BTC yükselişinin 360 milyon dolardan fazla short (düşüş) işlemi tasfiye ettiğine dikkat çekti. eToro piyasa analisti Josh Gilbert ise yaklaşan ABD seçimlerinde Donald Trump’ın kazanma ihtimalinin arttığını, bu durumun da kripto piyasası için itici güç olacağını söyledi.

Gilbert, “Bu hafta eski başkan Trump’a yapılan saldırı, yeniden seçilme olasılığını olumlu yönde etkiledi ve eski başkanın kripto yanlısı duruşu bu süreçte Bitcoin ve kripto varlıklarını yükseltti.” Gilbert, Trump’ın kazanma ihtimali arttıkça BTC’nin de yükseleceğini öne sürdü.

Cointree’nin direktörü Gustavo Schwenkler, “Enflasyon beklenenden daha düşük çıktı ve Fed’in faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı beklentileri arttı. Piyasa artık Eylül ayı gibi birinci faiz indirimlerini bekliyor” yorumunda bulundu. Schwenkler, pozitif havaya rağmen BTC’nin bir gecede beklenilen yükselişi gerçekleştiremeyeceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala