bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,243.53 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,274.16 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 493.19 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 127.88 2.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526288 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.327163 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095577 3.76%

Bitcoin için umut ışığı: Spekülasyon bitti!

btc-veri-gundem

Capriole Investment’ın kripto spekülasyon endeksi, ilk çeyrekte yaygın olan spekülatif süreçlerin sona erdiğini gösteriyor. Endeks, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için potansiyel bir yükselişe yeşil ışık yakıyor.

Temel gösterge, özellikle memecoin’lerin yükselişinde işe yarayan spekülatif ortamın dağıldığını ve kripto para piyasasında boğa piyasasının sıfırlandığını işaret ediyor.

Gösterge, BTC için ne söylüyor?

Daha sağlıklı bir piyasa: Bitcoin yükselişi yolda mı?

Capriole Investment’ın kripto spekülasyon endeksine göre, sıfırlanma gerçekleşti ve piyasa spekülasyonun etkisini üzerinden attı. CoinDesk’in haberine göre, boğa piyasaları aşırı iyimserlik dönemlerinde duraksıyor ve spekülatif köpük temizlendikten sonra devam ediyor.

Endeks, önümüzdeki dönemde yeni bir Bitcoin (BTC) yükselişi görülebileceğini öne sürdü.

BTC’den daha yüksek bir 90 günlük getiriye sahip olan alternatif kripto paraların yüzdesini ölçen endeks, Ocak ayında yüzde 60 seviyesindeydi. Son piyasa düşüşü ile birlikte endeks yüzde 10’a geriledi. BTC, ilk çeyrekte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 58.000 doların altına geriledi.

CoinGecko’ya göre, 14.800’ün üzerinde altcoin piyasada işlem görüyor. Bu coin’lerin çoğu likit (kolaylıkla alınıp satılabilen) bir yapıya sahip değil ve öne çıkmakta zorlanıyor. Bu nedenle altcoin’ler spekülatif araçlar olarak görülüyor. Bir yatırımcı göstergesi, altcoin üstünlüğünü spekülatif çılgınlığın bir parçası olarak işaret etti.

CoinDesk’e göre, spekülatif çıkışlar piyasadaki yükselişin düzeltmesi olan bir işleve sahip. Bu işlev ile birlikte kripto para piyasasında sıfırlanma gerçekleşiyor ve sağlıklı bir piyasa koşulu oluşuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala