bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 55,195.79 4.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.79 7.61%
bnb
BNB (BNB) $ 478.31 9.51%
solana
Solana (SOL) $ 128.89 4.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.413797 8.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.342988 12.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099254 11.07%

Bitcoin iki ay sonra kritik seviyede: Boğalar hüsrana uğradı

bitcoin btc dusus trendi

Mt Gox’un Bitcoin dağıtımına başlayacağı tarih yaklaşırken, kripto para piyasasında düşüş devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, iki ayın ardından ilk kez 58.000 doların altına geriledi. Bu düşüş, “Bitcoin neden düştü?” sorusunu beraberinde getirdi.

Bir türlü beklenilen çıkışı gerçekleştiremeyen Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 5’in üzerinde düşüş yaşadı. BTC, son iki aydır korumayı başardığı 58.000 doları kaybetti ve 57.800 dolara kadar geriledi. Lider kripto para biriminin bu düşüşü Mt Gox ile ilişkilendirildi. Bilindiği üzere, feshedilmiş kripto borsası Mt Gox, bu ay alacaklılarına BTC cinsinden ödeme yapmaya başlayacak.

BTC’deki düşüş boğaları da hüsrana uğrattı. Likidasyon miktarı 200 milyon doların üzerine çıktı.

Bitcoin bir türlü güç kazanamıyor

Bitcoin (BTC) son zamanlarda satış baskısıyla karşı karşıya. Kriptonun lideri, özellikle negatif haber akışının da etkisiyle düşüş trendinde hareketlilik sergiliyor.

Alman hükümetinin BTC transferleri, ABD hükümetinin elinde bulunan BTC’ler, Silk Road BTC’leri ve Mt Gox BTC’leri kripto para piyasası üzerinde satış baskısı yaratmaya devam ediyor. Alman hükümeti son zamanlarda BTC transferlerine imza atarken, Mt Gox büyük bir harekete hazırlanıyor.

Mt Gox’un 9 milyar dolara yakın BTC’yi alacaklılarına geri ödeyeceğini duyurması ve bu ödemelerin temmuz itibariyle başlayacak olması BTC’nin düşüşünde etkili oldu.

Güven duygusunun yitirildiği kripto para piyasasında satışlar günden güne artıyor. Özellikle altcoin’ler son zamanların en büyük para çıkışlarına tanıklık etti.

Diğer taraftan BTC, önceki günün gecesinde 58.000 doları kaybederek 57.800 dolara geriledi. Bu düşüş sonrası, 260 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti.

Bitcoin BTC grafik

Coinglass verilerine göre, son 24 saatte gerçekleşen 260 milyon dolarlık tasfiyenin 230 milyon dolarını long (yükseliş) yönlü işlemler oluşturdu.

Kripto uzmanları, spot Ethereum ETF’lerin etkisiyle kripto para piyasasında bir toparlanma görülebileceğini düşünüyor. Analistlerden gelen bir başka görüş ise düşüşün yaz sonuna kadar devam edebileceği yönünde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala