Bitcoin ile Ether arasındaki fark 1 trilyon dolara ulaştı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon 350 milyar dolara ulaşırken en yakın rakibi Ethereum’u yaklaşık 1 trilyon dolarlık farkla geride bıraktı.

12 Ekim’den itibaren Bitcoin’in piyasa değerinde yaşanan yüzde 8,9’luk yükseliş, kripto paralarda Bitcoin’in önümüzdeki dönemde daha da güçlenebileceği yönündeki beklentileri artırdı.

Blokzincir veri takip platformu Glassnode’un baş analisti James Check, 19 Ekim’de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bitcoin şu anda Ethereum’a karşı 1 trilyon dolarlık bir piyasa değeri farkı yaratmış durumda ve bu, piyasa farkı için yeni bir zirve” ifadesini kullandı.

Check, aynı gönderide, Ethereum’un toparlanacağına dair yapılan tahminlere şüpheyle yaklaşarak “Belki de bu gerçekleşmeyecek” yorumunda bulundu.

Geçmiş verilere bakıldığında, Bitcoin 21 Mayıs’ta 1 trilyon 410 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek piyasa değerine ulaşmıştı. Şu anda ise toplamda 1 trilyon 480 milyar dolarlık piyasa değeriyle Meta Platforms’un (Facebook) hemen arkasında, küresel varlık sıralamasında onuncu sırada yer alıyor. CompaniesMarketCap verilerine göre, en yüksek piyasa değerine sahip varlık konumunda olan altın, 18 trilyon 380 milyar dolarlık büyüklüğe sahip.

bitcoin piyasa degeri

BTC’nin piyasa değeri 100 trilyon doları görebilir

Bitcoin maksimalisti Fred Krueger, BTC’nin geleceğine yönelik iddialı bir tahminde bulunarak, “2040 yılına kadar Bitcoin’in piyasa değerinin 100 trilyon dolara ulaşabileceğini öngörelim. Bu, mevcut 1,3 trilyon dolarlık değerin 76 katına tekabül eder. Başka bir deyişle, Bitcoin’in 5 milyon dolara ulaşması söz konusu olabilir” dedi.

Kyle Chasse isimli başka bir Bitcoin destekçisi ise BlackRock CEO’su Larry Fink’in Bitcoin’i konut kredisi piyasasının ilk dönemleriyle kıyaslayan açıklamalarına atıfta bulunarak, 219.600 X takipçisine “Hesaplamayı siz yapın!” dedi.

Kripto analisti Dylan LeClair de Fox Business’a verdiği bir röportajda, “Bitcoin’in arkasında 100 trilyon dolarlık bir fikir var. Bu, 100 trilyon dolarlık bir teknoloji” yorumunda bulundu.

“Bitcoin için yolun henüz başındayız”

Bazı trader’lar, Bitcoin’in henüz piyasa değerinde aşırı şişkinlik belirtisi göstermediği görüşünde. “Pandemi sırasında Fed, 16 trilyon dolar bastı. Bu, Bitcoin’in mevcut piyasa değerinin yaklaşık 12 katı. Daha yolun çok başındayız” diyen “Bitcoin for Freedom” adlı kripto yatırımcısı, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda bu görüşünü dile getirdi.

Tüm bu analiz ve yorumlar, Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda finans piyasalarındaki yerini daha da sağlamlaştırabileceğine ve mevcut seviyelerin henüz potansiyelin çok altında kaldığına işaret ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Onarıcı Finans (Regenerative Finance – ReFi)

Bu yazıda, Web3’ün kendini farklı bir misyona adamış bir kolu onarıcı (yenileyici) finans (ReFi)’den bahsedeceğiz. Web3’ün ne olduğunu anlatırken genelde ilk tanımlamalardan biri gücü bireylere vermek oluyor. Buna bir de Web3’ün altyapısı blokzincir teknolojisinin içinden çıktığı ilk ürün olan Bitcoin’i kuranların felsefesini ekleyin. ‘Ne pahasına olursa olsun bireyselliği ön plana çıkaran[1]’ bu felsefeye de bakınca, ...

Bağlantıyı kopyala