Bitcoin kralı BlackRock sahnede: Tek başına sırtladı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Spot Bitcoin ETF’ler yeni haftaya pozitif bir başlangıç yaptı. ABD’de işlem gören spot BTC ETF’ler, 22 Temmuz tarihinde 533,57 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi.

Güne BlackRock’ın IBIT’i damga vurdu. IBIT, tek başına 526,7 milyon dolar net para girişi kaydetti. Son veri ile birlikte, spot Bitcoin ETF’ler üst üste 12 işlem gününde de net para girişi gerçekleştirmiş oldu.

Spot Bitcoin ETF’ler pozitif, kripto piyasası negatif

SoSoValue verilerine göre, spot Bitcoin ETF’ler 5 Haziran’dan bu yana en yüksek net para girişine ev sahipliği yaptı.

Günün kahramanı olan BlackRock (IBIT), 22 Temmuz’da tek başına 533,57 milyon dolar net para girişi sağladı. IBIT’in elindeki BTC varlığı 22,72 milyar dolara yükseldi. IBIT, 13 Mart’tan bu yana en büyük para girişine imza attı.

BTC spot etf veri

Fidelity (FBTC) ise 23,72 milyon dolar net para girişi sağladı. IBIT’in ardından en pozitif ETF ürünü olan FBTC, 12,28 milyar dolarlık BTC barındırıyor. Grayscale (GBTC) ise veri (net para girişi veya çıkışı) kaydetmedi.

Günün diğer net para girişleri Franklin Templeton ve Invesco’dan geldi. Franklin Templeton (EZBC), 7,87 milyon dolar net giriş sağladı. Invesco (BTCO) ise 13,65 milyon dolar net para girişi kaydetti.

Spot Bitcoin ETF’lerde uzun süre sonra bir ilk gerçekleşti. Bilindiği üzere spot BTC ETF’lerdeki net para girişi, BTC fiyatının yükselmesine katkı sağlıyordu.

Geçtiğimiz gün ETF’lerden yarım milyar doların üzerinde net para girişi gelmesine rağmen, BTC’de yüzde 2,75’lik bir düşüş gerçekleşti. BTC, 66.500 dolara kadar geriledi.

BTC‘nin spot BTC ile kurduğu korelasyon sona ermiş olabilir. Uzmanlar, 23 Temmuz spot BTC ETF verilerinin önem taşıdığını ifade etti. ETF’lerde net para çıkışı gerçekleşirse BTC’deki düşüş derinleşebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Memecoin’lerin kralına dolandırıcılık suçlaması

Global kripto topluluğu tarafından “Memecoin’lerin Kralı” olarak bilinen Ansem, kripto para dolandırıcılığıyla suçlandı. Kripto dedektifi ZachXBT, X üzerinden yaptığı paylaşım ile kripto topluluğunu salladı. Global toplulukta ün kazanan dedektif, Ansem’in takipçilerine yüzlerce düşük piyasa değerine sahip memecoin tanıttığını iddia etti. Memecoin’lerin kralı olarak bilinen ve büyük bir etkiye sahip olan Ansem’in, 500 bin takipçisi üzerinden ...

Bağlantıyı kopyala