string(6) "test24" Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto'nun maskesi düştü mü?

Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto’nun maskesi düştü mü?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

HBO’nun “Money Electric: The Bitcoin Mystery” adlı belgeselinin yayınlanması sonrası, Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliğine dair tartışmalar sürüyor. Belgeselde, Satoshi’nin gerçek kimliğinin Kanadalı Bitcoin geliştiricisi Peter Todd olduğu iddia edildi.

Belgeselin yapımcısı Cullen Hobcak, Todd ile Blockstream’in kurucusu Adam Back’in bir araya gelerek, Todd’un Nakamoto olduğu iddiasını destekleyen kanıtları ele aldı. Belgeselin finali ise Todd’un, “Evet, ben Satoshi Nakamoto’yum” ifadesiyle son buluyor; bu, Hoback’ın ona yönelttiği provokatif bir soru sonrası gerçekleşiyor.

Todd: “Bitcoin kurucusu ben değilim”

Todd’a ait olan bu sözler, kendisinin Bitcoin’in mucidi olduğuna dair somut bir kanıt sunmuyor. Todd, “Ben Satoshi’yim” ifadesini, gizlilik hakkını desteklemek amacıyla kullandığını belirtti. Belgeselin ön gösteriminden önce, Bitcoin’in yaratıcısı olduğu iddialarını kesin bir dille reddeden Todd, Hoback’ın çıkardığı sonuç hakkında da şüphelerini dile getirmişti.

Belgeselin yayımlanmasının ardından Peter Todd, sosyal medya üzerinden bir kez daha Satoshi olmadığını ifade etti.

Bitcoin geliştiricisi gece saatlerinde X hesabından bir paylaşım yaptı:

“Ben Satoshi değilim.”

Todd, ilk Bitcoin yatırımını Ekim 2010’da yaptığını belirtmişti. Neden Satoshi olarak anıldığını sorduğunda ise belgesel yapımcısı Hoback, Todd’un BTC konusunda dünya çapında bir uzman olduğunu ve “bir fedakârlık yaptım” dediğini öne sürdü. Hoback, bu açıklamanın Todd’un, Nakamoto’nun elinde olduğu düşünülen 1,1 milyon BTC’ye erişim sağlayamadığını itiraf ettiğini belirtti.

Piyasa değeri en büyük kripto para 62 bin 500 dolardan el değiştiriyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

ABD enflasyon verisi öncesi Bitcoin’de son durum: Beklenti ne?

Bitcoin (BTC) ve altcoinlerin gözü kulağı bugün ABD’den gelecek olan enflasyon verilerinde. Saat 15.30’da açıklanacak olan ABD TÜFE verileri başta kripto paralar, hisse senedi, emtialar ve tahvil piyasalarında hareketliliğe yol açabilir. Piyasa katılımcılarına göre ABD’de önceki sene yüzde 2,9 olan yıllık TÜFE, 2024’ün Ağustos döneminde yüzde 2,5 ile son üç yılın en düşük seviyesine gerileyecek. ...

Bağlantıyı kopyala