bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Bitcoin madencileri için senaryo oluştu

bitcoin bernstein trump

Bernstein analistleri, ABD başkan adayı Donald Trump’ın suikast girişimine uğramasının Bitcoin madencilerine gereken şartları oluşturduğunu ifade etti. Analistler, Bitcoin madencilik şirketlerinin hisselerinin artış kaydedeceğini öne sürdü.

Bilindiği üzere Trump, ABD’nin Bitcoin madenciliğinin merkezi olması gerektiğini savunmuştu. Trump’ın seçimi kazanması halinde Bitcoin girişimlerini destekleyeceği iddia ediliyor.

Bernstein, suikast girişiminin Trump’ı seçim zaferine daha fazla yaklaştırdığını ve bu nedenle madencilik şirketlerinde koşulların oluştuğunu dile getirdi.

Bitcoin madencileri Trump ile yükselecek

Bernstein, Donald Trump’ın suikast girişimini Bitcoin madencileri için bir Goldilocks senaryosuna benzetti. Goldilocks senaryosu, ABD büyümesinin beklenenden daha güçlü olması, enflasyonun düşmesi ve faizlerin sert bir şekilde indirilmesi anlamına geliyor.

Bernstein analistleri, “Bitcoin madenciliği için Goldilocks senaryosu ortaya çıkıyor: Bitcoin yanlısı siyasi değişim olasılığının artması, ABD’nin Bitcoin madenciliği ve en yeni nesil madencilik çipleri için baskın merkez haline gelmesi, madencilerin güç ara bağlantısındaki liderlikleri nedeniyle değer kazanması ve madencilerin yapay zeka veri merkezleri için güçlü ortaklar olarak ortaya çıkması.” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Analistler, Trump’ın son aylarda yaptığı Bitcoin yanlısı açıklamalar ile Biden yönetiminin önüne geçtiğini ve kripto piyasasının Trump’ı desteklediğini belirtti.

Bernstein, BTC fiyatının Trump’ın başkanlık olasılığı ile paralel ilerlediğini ifade etti. Bernstein’e göre, seçim süreci boyunca BTC fiyatı duyarlı kalmaya devam edecek.

BTC, Trump’ın suikast girişiminden sağ bir şekilde kurtulmasından bu yana sert bir yükseliş yaşadı. BTC, o tarihden bu yana yüzde 10’un üzerinde yükseliş gerçekleştirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala