bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 55,379.84 4.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.62 6.66%
bnb
BNB (BNB) $ 484.30 7.83%
solana
Solana (SOL) $ 129.87 2.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.416516 7.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.346477 11.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099517 10.33%

Bitcoin madencisi Genesis, ABD’de halka arz olmaya hazırlanıyor

btc madencilik el salvador

Bloomberg’ün geçtiğimiz gün paylaştığı habere göre Bitcoin madencisi Genesis Digital Assets, ABD’de halka arz olmaya hazırlanıyor.

Kaynaklar, Genesis Digital Assets’in önümüzdeki günlerde halka arz öncesinde bir finansman turu ile maddi kaynak toplamayı planladığını belirtti. 2021’den bu yana yatırımcılarından 550 milyon dolar finansman elde eden Genesis, son fonlamada 5,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Bitcoin madencisine yatırım yapan şirketler arasında batık kripto borsası FTX’in kardeş firması Alameda Research yer alıyor. Alameda’nın risk sermaye birimi, Genesis Digital Assets’e 1 milyar dolar aktardı.

Alameda, FTX paralarıyla mı yatırım yaptı?

Bu yılın başında Wall Street Journal’de paylaşılan rapora göre bu rakamın yarısı şirket operasyonlarına aktarıldı. Kalan 500 milyon dolarla ise Bitcoin madencisinin iki kurucusunun hisseleri satın alındı.

Bloomberg’in Salı günkü bir haberine göre, Bitcoin madencilik firması Genesis Digital Assets, ABD’de potansiyel bir ilk halka arz (IPO) için danışmanlarla birlikte çalışıyor.

Notre Dame Üniversitesi muhasebe profesörlerinden Peter Eastona göre göre Alameda’nın Genesis Digital Assets’e yatırım yapmak için kullandığı fonlar FTX’in müşteri mevduatlarından gelmiş olabilir.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından FTX ve Alameda Research’ün fonlarının izini sürmek için görevlendirilen Easton, Sam Bankman-Fried’in yargılanması sırasında FTX müşterilerinin şirkete yapılan 550 milyon dolarlık yatırımın çoğunu finanse ettiğini ifade etti.

Genesis Digital Assets, Kuzey Amerika, Avrupa, Güney Amerika ve Orta Asya’daki 20 veri merkeziyle günümüzde faaliyet gösteren en büyük Bitcoin madencilik firmalarından biri olarak biliniyor. Web sitesine göre şirketin toplam güç kapasitesi 500 megawatt ve aktif 150.000 tehçizatı var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala