bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,285.96 2.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,486.21 2.95%
bnb
BNB (BNB) $ 584.64 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 148.04 5.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480575 1.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.398119 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126371 3.14%

Bitcoin madencisi rakibine göz dikti: Büyük teklif

bitcoin madencilik

En büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden birisi olan Riot Platforms, rakibi Bitfarms’ı satın almak için girişimlerini hızlandırdı.

20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen Bitcoin halving‘iyle birlikte, madencilik şirketlerinin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Bilindiği üzere halving sonrası madencilik blok ödülü 6,25 BTC‘den 3,125 BTC’ye geriledi. Uzmanlar, madencilik şirketlerinin nakit oluşturmaya çalışacağını öne sürdü.

Bitcoin madencilik şirketi Riot Platforms, uzmanların beklentilerinin aksine yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, rakiplerinden birisi olan Bitfarms’ı satın almaya çalışıyor.

RIOT platforms

Riot Platforms, Bitcoin madencilik şirketi için kesenin ağzını açtı

ABD’de halka açık bir Bitcoin madencilik şirketi olan Riot Platforms, Bitfarms’ı satın almak için 950 milyon dolarlık bir teklifte bulundu.

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre, Riot, BitFarms için hisse başına 2,30 dolar nakit ödemeyi teklif etti. Teklifi veren Riot’un Bitfarms’ta yüzde 9,25’lik bir hisseye sahip olduğu belirtildi. Şirket, Bitfarms’ın en büyük hissedarı konumunda.

Bu fiyat, Riot’un Nisan ayında yönetim kuruluna özel olarak yaptığı tekliften önce Bitfarms’ın işlem gördüğü fiyatın yaklaşık %20 üzerinde.

Riot, ilk teklifini 22 Nisan’da sunduğunu ve yönetim kurulunun herhangi bir diyalog olmaksızın bu teklifi reddettiğini söyledi. Teklif şartlarında, Bitfarms hissedarlarının birleşik şirketin yüzde 17’sine sahip olması yer alıyordu.

Bloomberg, Riot ve Bitfarms’ın birleşmesi halinde, bilgi işlem gücü artışına dayalı olarak dünya çapındaki en büyük Bitcoin madencisinin ortaya çıkacağını belirtti. Riot’un önümüzdeki günlerde satın almayı tamamlaması ve Marathon Digital gibi şirketlerle rekabetinde güçlenmesi bekleniyor.

Bitfarms hisseleri, haftanın ilk işlem gününde yüzde 3,3’lük bir artışla 2,10 dolara yükselmişti. Şirketin piyasa değeri 750 milyon dolar seviyesinde. Riot’un hisseleri ise Cuma günü yüzde 4’lük bir yükseliş gerçekleştirdi.

Riot’a göre, Bitfarms’taki son yönetim değişikliği kurumsal sorunları ön plana çıkardı. Riot, Kanadalı şirketin yönetimini güçlendirmek için bir oylama yapmayı planladığını aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala