bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Bitcoin’de tarih tekerrür edecek mi?

Bitcoin ETF'lerinde satış hızlı telafi edildi

Önemli bir Bitcoin alım satım göstergesi Bollinger Bantları potansiyel bir yükselişe işaret ediyor. Söz konusu teknik indikatör en son gerçekleştiğinde BTC’de yüzde 20 yükseliş görülmüştü.

Bitcoin’in önemli bir indikatörlerinden Bollinger Bantları geçtiğimiz 12 ay içinde en dar noktasına ulaştı. Kripto analistleri, potansiyel bir fiyat hareketinin kapıda olduğunu belirtti.

Kripto analisti Matthew Hyland, 31 Temmuz’da yayımladığı bir analizinde BTC’yi ele aldı. Hyland, Bollinger Bantlarının belirli bir aralıkta sergilediği performansı tarihsel olarak üçüncü en yüksek nokta olarak yorumladı.

Bollinger Bantlarının son durumu, BTC’nin yakında etkileyici bir yükseliş yapacağı yönünde değerlendirildi.

Analistler Bitcoin indikatörünü yorumladı

Trader’ların çok sık kullandığı bir Bitcoin ölçütü Bollinger Bantları, 12 ay sonra patlama noktasına geldi. Söz konusu indikatör önemli bir fiyat hareketinin devam edebileceğini işaret etti.

Trader Matthew Hyland, Bollinger Bantlarının görünümüne ilişkin “Bir hareket neredeyse yakın” yorumunu yaptı.

Kripto analisti MaxBecauseBTC de Bollinger Bantlarını değerlendirdi. MaxBecauseBTC, “Bitcoin haftalık zaman dilimi Bollinger Bantları yalnızca iki kez daha bu denli sıkışmıştı: Nisan 2016 ve Ağustos 2023“ dedi.

Three Jay Partners işletme müdürü Kristoph Jeffers, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Bollinger Bantlarının günlük görünüme göre haftalıkta daha sıkışık olmasını değerlendirdi. Jeffers, “Bana çılgınca geliyor” yorumunu yaptı.

Trader Hyland uzun süredir devam eden BTC konsolidasyonunun yakında sona ereceğini belirtti: “Şimdi sıkışmaya başlıyor, bu yüzden o an geliyor, muhtemelen bu noktada bir ay içinde gelecek.”

Trader’lar, konsolidasyon süreci ne kadar uzun sürerse yükselişin de o kadar büyük olacağını düşünüyor. Bu nedenle büyük bir BTC rallisi bekleniyor. Hyland, Bollinger Bantlarının birkaç hafta daha sıkışacağını aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala