bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,777.48 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.90 4.05%
bnb
BNB (BNB) $ 532.97 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 130.28 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57807 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329042 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099232 6.19%

Bitcoin, piyasayı domine ediyor: Altcoinlere sıra ne zaman gelecek?

Bitcoin BTC talep şoku

Glassnode’un yeni raporuna göre Bitcoin fiyatında beklenen yükseliş bir türlü gelmese de uzun vadeli yatırımcılar inancını koruyor.

Bitcoin’in kripto piyasasına hakimiyeti, son günlerde yüzde 56’ya yükseldi. 2022’nin Kasım ayında yüzde 38,7 seviyesinde kaydedilen BTC dominansı, yatırımcıların bu dönemde altcoinler yerine Bitcoin’e ağırlık verdiğini gösteriyor.

Glassnode araştırmasında uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının elindeki arzın hızla artmaya devam ettiği ortaya koyuldu. Kripto para piyasasının en büyüğü, Mart 2024 döneminde yeni bir zirveye imza atması sonrası düşüş emareleri gösterse de uzun vadeli yatırımcılar biriktirmeye devam etti.

bitcoin dominans

Decrypt’in haberine göre HashKey Global Genel Müdürü Ben El-Baz, Bitcoin dominansındaki yükseliş ana akım yatırımcıların artan güvene işaret ediyor.

“Mevcut piyasa ortamında, yatırımcılar daha volatil ancak potansiyel olarak daha yüksek getiri sunan Ethereum gibi altcoinler yerine istikrarlı bir yatırım olarak Bitcoin’i seçmeye daha meyilli.”

Glassnode raporunda kısa vadeli yatırımcıların gerçekleşen ve gerçekleşmeyen kayıpları arasındaki ilginç bir dinamiğe dikkat çekildi. Veriler, piyasaya yeni giriş yapan yatırımcıların büyük kısmının şu anda zararda olduğunu gösteriyor.

Geçmişte yaşanan büyük düşüşlere kıyasla günümüzde kısa vadeli yatırımcıların yaşadığı zarar çok daha cılız kalıyor.

Altcoinler zorlukla karşı karşıya

Elastos İş Geliştirme ve ESG Küresel Başkanı Jonathan Hargreaves, kripto para sektörü için “daha geniş etkiler” öngörüyor.

Hargreaves, BTC domiannsındaki yükselişin geniş kapsamda tüm kripto ekosistemine fayda sağlayabileceği görüşünde. Bitcoin ve Ethereujm ağları arasındaki birlikte çalışılabilirlik kapasitesi artar ise sektör genelinde büyüme sürebilir.

Makroekonomik ve siyasi ortam da Bitcoin’in öne çıkmasına katkı yapıyor.

Bununla birlikte, Bitcoin’in yükselen hakimiyeti her altcoin için olumlu sonuçlar yaratmayabilir.

LightLink’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Roy Hui, Bitcoin’in artan hâkimiyetine rağmen BTC’den ETH ve diğer altcoinlere önemli bir geçiş olmadığını gözlemledi. Hui, Ethereum da dahil olmak üzere altcoinlerin 2024 ve 2025 yıllarında “daha da büyük zorluklarla” karşılaşabileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala