Bitcoin, riskine kıyasla en iyi yatırım aracı oldu

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

New York Digital Investment Group’a (NYDIG) göre BTC, volatilitesine kıyasla en iyi performans gösteren yatırım aracı oldu.

NYDIG Küresel Araştırma Başkanı Greg Cipolarp’nun 11 Ekim’de paylaştığı analize göre Bitcoin getiri bakımından “kalabalıktan” ayrışıyor. Analistler, “Sharpe oranı”nı kullanarak BTC’yi diğer yatırım araçlarıyla kıyaslayarak bu sonuca vardı.

Söz konusu metrik finans dünyasında bir varlığın riskine kıyasla performansını ölçmek amacıyla kullanılıyor. Sharpe oranı, getiriler ile volatilitenin oranını hesaplıyor. Daha yüksek bir Sharpe oranı, söz konusu yatırım aracının riskine göre daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor.

bitcoin volatilite getiri

“Bitcoin, her zaman diliminde ve her metrikte neredeyse tüm varlık sınıflarına kıyasla olumlu bir sıralamada yer alıyor.”

Altının son 12 ayda biraz daha yüksek bir Sharpe oranına sahip olduğunu belirten Cipolarp, BTC ile değerli metalin birbiriyle yarıştığını ortaya koydu. Bitcoin’in son Sharpe oranı 1,94 olarak kaydedilirken bu metrik ons altın için ise 1,92 seviyesinde.

Bitcoin’in performansı “yeterli”

Cipolaro, Goldman Sachs’ın 7 Ekim’de paylaştığı ve Bitcoin’in yılbaşından bugüne yüzde 40 değerlenmesine rağmen volatilitesine kıyasla performansının yetersiz olduğu yönündeki rapora itiraz etti.

“Bu analiz tam tersini, Bitcoin yatırımcılarının katlandığı risklerin (fiyat oynaklığı) getiri açısından fazlasıyla telafi edildiğini gösteriyor.”

Cipolaro ayrıca, Sharpe oranlarının riske göre ayarlanmış getirileri karşılaştırmak için yararlı olsa da finansal yükümlülükleri yerine getirmek için nihayetinde önemli olanın mutlak getiriler olduğunun altını çizdi.

Piyasa değeri en büyük kripto para yeni haftaya 63 bin 850 dolar seviyesinde başlangıç yapıyor. BTC son bir haftada yüzde 0,5, son 24 saatte ise yüzde 1,4 değer kazandı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Trump’ın World Liberty Financial kripto projesi detaylandı

Donald Trump’ın uzun süredir beklenen kripto para projesi World Liberty Financial hakkında yeni detaylar paylaşıldı. Ethereum ağı üzerinde çalışacak olan bu platform, kripto paralar aracılığıyla borç verme ve borç alma hizmetleri sunmayı hedefliyor. Projenin daha kullanıcı dostu ve erişilebilir bir alternatif olacağı iddia ediliyor. World Liberty Financial’ın yönetişim tokenı, WLF adıyla piyasaya sürülecek ve ilk ...

Bağlantıyı kopyala