bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,651.79 2.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,432.05 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 581.15 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 146.26 4.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.475129 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.391517 2.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124155 1.99%

Bitcoin rüzgârına Tayland da katıldı: Zenginler geliyor

tayland kripto bitcoin

Tayland’ın düzenleyici kurumu Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tayland’da spot Bitcoin ETF’lerin başlatılmasını onayladı.

Bangkok Post’un yapmış olduğu habere göre, Tayland’ın düzenleyicisi SEC, yerel varlık yönetim şirketi One Asset Management’in Tayland’da spot Bitcoin ETF başlatmasına onay verdi. One Asset Management, Tayland’daki zengin ve kurumsal yatırımcılara odaklanacak.

Bitcoin

Tayland, Spot Bitcoin ETF’lere perde araladı

Tayland’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, One Asset Management’ın Tayland’da spot Bitcoin ETF sunmasına izin verdi. Bu eTF’ler, önde gelen 11 küresel fona yatırım yapacak. Fon, ABD ve Hong Kong’daki uluslararası düzenleyici incelemelerden geçti.

Fon 31 Mayıs ile 6 Haziran arasında dağıtılacak. Fonun Tayland’ın elit kısmına hitap etmesi ve potansiyel kurumsalları BTC ile buluşturması hedefleniyor.

One Asset Management’ın fonu, güvenlik odaklı yaklaşımıyla önde gelen 11 küresel fona yatırım yapma ve uluslararası standartları kullanarak saklama hizmeti sunma politikasıyla hizmet verecek.

One Asset Management CEO’su Pote Harinasuta, “Dijital varlıklar, diğer finansal varlıklarla düşük korelasyona sahip alternatif bir varlıktır. Yatırımcıların yatırım risklerini çeşitlendirmelerine yardımcı olmak için uygundurlar.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Son 11 yılda Bitcoin’in ortalama getirisi yıllık yüzde 124 gibi yüksek bir orana ulaştı. Harinasuta, “Bitcoin arzı 21 milyon ile sınırlı olsa da, popülerlik kazandıkça talep de artıyor. Bitcoin için yüksek büyüme potansiyeli görüyoruz” dedi.

BTC’ye yönelik talep yalnızca Asya bölgesi ile sınırlı değil. Bir kıta ülkesi olan Avustralya’da da 4 Haziran’da spot Bitcoin ETF’ler işleme başlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala