bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Bitcoin sessiz sedasız yükselişine devam ediyor: Ralli kapıda mı?

yükseliş btc bitcoin

Kripto piyasasında yaşanan son hareketlilik, Bitcoin’in 19 Temmuz’da sadece dört saat içinde 3 bin dolar yükselmesine yol açtı. Verilere göre, 19 Temmuz’da lider kripto para, 63 bin 303 dolardan 67 bin 306 dolara kadar yükseldi.

Bu artış, short pozisyonları olan yatırımcılar için bir kabus oldu.

19 Temmuz’da düzeltmenin devam edeceğini düşünen yatırımcılar büyük kayıplar yaşarken, 24 saat içinde 48.83 milyon dolar değerindeki short pozisyonlar tasfiye edildi. CoinGlass verilerine göre tüm piyasada ise 96 milyon dolarlık işlem likidasyona uğradı.

coinglass bitcoin btc
coinglass bitcoin btc

Bağımsız analist Caleb Franzen, Bitcoin’in son saatlerdeki ani yükselişine ilişkin olarak şu yorumu yaptı:

“Bitcoin için yeni kısa vadeli zirveler, son zamanlarda görülen daha yüksek tepe ve daha yüksek dipler serisinin sağlam olduğu anlamına geliyor”.

Franzen, BTC’de boğaların kontrolü yeniden elde ettiği yorumunu yaptı.

Bitcoin’de bireysel talep azalıyor mu?

MN Capital kurucusu Michaël van de Poppe, Bitcoin’de bireysel talevin son üç yılın en düşük seviyelerinde olduğunu belirtti. Van de Poppe, BTC ve türevi yatırım ürünlerine olan talebin büyük ölçüde kurumsal yatırımcılardan geldiğini ifade etti.

Van de Poppe, bir CryptoQuant grafiği paylaşarak, Bitcoin’de bireysel talebin Mart ayındaki zirve seviyesinden bu yana azaldığını ve bu metriğin tersine dönme zamanının geldiğini paylaştı. Piyasa analistleri, Bitcoin boğalarının genellikle bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirildiğine inanıyor.

btc bitcoin on chain

CryptoQuant yazarı Woominkyu, “Gerçek boğa koşusu genellikle bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirilen büyük alım hacmiyle başlar. Ve bu hacmi henüz görmedik,” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala