bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,768.62 0.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,675.09 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 601.30 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 157.42 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.616721 5.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.401209 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123514 0.09%

“Bitcoin ve dijital varlıkların önemini kavrayamadılar”

howard lutnick bitcoin

Cantor Fitzgerald’ın CEO’su Howard Lutnick, 27 Eylül’de Fox Business’ta önemli açıklamalarda bulundu. Lutnick, Bitcoin’in altın ve petrol gibi bir emtia olarak tanımlanması gerektiğini vurgulayarak düzenleyicilere çağrıda bulundu.

Mornings with Maria programında yaptığı röportajda Lutnick, Bitcoin’in (BTC) emtia statüsünün net olduğunu ifade etti ve kripto para piyasasında daha iyi bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

“Bitcoin bir emtia. Altın ve petrol gibi muamele görmesi gerekiyor.”

Lutnick, Cantor Fitzgerald’ın borsa işlemlerinde yer alan emtiaların hisse senetleriyle benzer düzenlemelere tabi olabileceği konusundaki bir soruya yanıt verirken, emtia ve hisse senetlerinin ileride birleşeceğine inandığını belirtti. “Bunun belki 20 yıl içinde olacağını düşünüyorum,” dedi.

CEO, düzenleyicilerin Bitcoin ve genel olarak dijital varlıkların önemini tam kavrayamadığını dile getirerek, “Gerçekten kabul edelim ki, kripto ve dijital varlıkların nasıl düzenlenmesi gerektiğini bilmiyorlar. Bu konuda yeterince bilgi sahibi değiller; doğru düzenlemenin önemini anlayamadılar,” diye ekledi.

Ayrıca, 27 Temmuz’da Nashville’de gerçekleştirilen Bitcoin 2024 konferansında, Lutnick, Bitcoin sahiplerine kaldıraç sağlayacak bir BTC borç verme programının başlatıldığını duyurmuştu. Finansal hizmetler şirketinin CEO’su, “Bu borç verme programı 2 milyar dolarlık bir başlangıç ile hayata geçecek,” dedi. Lutnick, şirketinin Bitcoin’i global finans piyasasının bir parçası haline getireceğini belirtti.

Lutnick, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanya ekibi tarafından, Trump’ın seçimleri kazanması durumunda geçiş ekibine liderlik etmesi için seçildi. Lutnick, bu ekipte politikaların düzenlenmesi ve personel yönetimi gibi konularda Linda McMahon ile birlikte çalışacak. Paradigm’in hükümet işlerinden sorumlu ismi Alex Grieve, Lutnick’in bu ekibe katılmasının “kripto dünyası için büyük bir kazanım” olduğunu vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala