bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,777.48 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.90 4.05%
bnb
BNB (BNB) $ 532.97 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 130.28 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57807 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329042 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099232 6.19%

“Bitcoin ve Ether emtia ürünleridir”

CFTC behnam bitcoin ether

ABD emtia düzenleyicisi CFTC’nin başkanı Rostin Behnam, Bitcoin ve Ether’in düzenleyici gözetiminin CFTC’ye devredilmesi gerektiğini savundu.

CFTC’nin başındaki isim, 9 Temmuz’da ABD Senatosu Tarım, Beslenme ve Ormancılık Komitesi önünde konuşma yaptı. Behnam, SEC ile CFTC’nin rekabetini de gözler önüne serdi. ABD’nin emtia düzenleyicisinin başkanı, piyasa değerine göre en yüksek iki kripto para birimini kıskacına almış durumda.

CFTC ve SEC savaşı: Hedef Bitcoin ve Ether

CFTC Başkanı Rostin Behnam, yatırımcıların daha iyi korunması amacıyla Bitcoin ve Ether‘in gözetimini talep ettiklerini açıkladı. Behnam, bu iki varlığın menkul kıymet olmadığını, aksine emtia ürünü olduğunu savundu.

ABD Senatosu Tarım, Beslenme ve Ormancılık Komitesi’nde açıklamalarda bulunan Rostin Behnam, Illinois’de alınan bir mahkeme kararının BTC ve ETH’yi emtia olarak gösterdiğini dile getirdi.

3 Temmuz’da alınan karar, 120 milyon dolarlık ponzi davasının bir parçasıydı. Bu davada, her iki varlığın da emtia olduğu mahkeme kayıtlarına geçti.

Olympus (OHM) ve KlimaDAO (KLIMA) gibi DAO’ların da emtia olduğu belirtildi.

Behnam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mahkeme kararında, hem Bitcoin hem de Ether’in Emtia Borsası Yasası kapsamında emtia olduğunu yeniden teyit etti.”dedi.

Behnam, Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin (FSOC) iki yıl önceki bir raporuna atıfta bulundu. CFTC’nin başkanı, menkul kıymet olmayan dijital varlıklar için düzenlemedeki bir boşluğu öne çıkardı. Behnam’a göre, bu boşluğun doldurulması ve CFTC’nin dijital emtialar için güçlendirilmesi gerekiyor.

Behnam, ABD’deki diğer düzenleyicilerin devam eden eylemsizliğine dikkat çekti. SEC’ye gönderme yapan Behnam, eylemsizliğin daha büyük sorunlara yol açacağını aktardı.

Acil bir düzenleme talep eden Behnam, “Kısacası, mevcut gidişatımız sürdürülebilir değil. Amerikalı yatırımcıları ve muhtemelen finansal sistemi gelecekteki risklerden koruyacak bir düzenleyici çerçeve için bir yol oluşturmak üzere acilen federal mevzuata ihtiyaç vardır” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala