bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Bitcoin yeniden 60 bin dolar sınırında: Bu sefer farklı mı?

bitcoin soru isareti btc

Bitcoin, 30 Ağustos’tan itibaren ilk kez 60 bin dolar seviyesini yeniden aştı. Lider kripto para yaz aylarında bu seviyeyi pek çok kez aşsa da yükseliş bir türlü kalıcı olmadı. Ancak kripto para analisti Rajat Soni, 13 Eylül’de yaptığı paylaşımda yükselişin bu sefer “çok farklı” olduğunu iddia etti. Kripto uzmanına göre piyasadaki hareketliliğin kaynağı bu sefer kurumsal yatırımcılar.

Soni, 2021’deki son yükselişten bu yana Bitcoin’in 50 bin doların üzerinde kalmakta zorlandığını ve bu durumun büyük ölçüde bireysel yatırımcıların etkisiyle ilgili olduğunu vurguladı.

Bireysel yatırımcıların duygularını gözeterek alım satım yapma eğiliminde olduklarını ve bu nedenle fiyatın 50 bin doların üzerinde kalmada zorluk yaşadığını belirten Soni, kurumsal yatırımcıların günümüzde ise daha aktif olduğuna inanıyor.

“Kurumsallar, bireysel yatırımcıların satmak istediği her şeyi almaya hazırlar. Eğer satış yapıyorsanız, geri almak için çok daha fazla ödemeniz gerekebilir.”

Bitcoin, Eylül geleneğini bozacak mı?

Bitcoin’in 60 bin doları aşmasının ardından, anonim kripto traderı Jelle, kripto varlığın Eylül ayındaki ortalama düşük performans eğilimine bu sefer kapılmayacağını öne sürdü. Jelle, “Bitcoin şu anda Eylül ayını yeşil renkte kapatma yolunda ilerliyor” şeklinde bir yorumda bulundu ve Eylül ayında daha önce sadece 2015, 2016 ve 2023 yıllarında pozitif getiri sağladığını belirtti.

CoinGlass verilerine göre Eylül ayı Bitcoin için en zorlu dönem olarak görülüyor. Kripto paraların atası son 11 yılın verilerine göre Eylül döneminde aylık ortalama yüzde 4,49 değer kaybı yaşadı.

bitcoin teknik analizi
bitcoin teknik analizi

Reflexivity Research’in kurucu ortağı Will Clemente, X paylaşımında Bitcoin’de teknik göstergelerde bazı olumlu sinyallerin ortaya çıktığını belirtti. Clemente, “Altcoinlere bakmaya başlamadan önce, 6 ay içinde ilk yüksek seviyesine ulaşacak olan 200 günlük hareketli ortalamanın yeniden aşılmasını bekliyoruz” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala