Bitcoin (BTC) $ 63,546.03 2.57%
Ethereum (ETH) $ 2,488.16 2.93%
BNB (BNB) $ 573.66 1.94%
Solana (SOL) $ 149.32 4.58%
XRP (XRP) $ 0.542233 2.17%
Cardano (ADA) $ 0.364289 4.08%
Dogecoin (DOGE) $ 0.113789 4.48%
Al veya Sat Paribu

“Bitcoin, yılbaşından bu yana en çok kazandıran yatırım aracı”

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

New York Digital Investment Group (NYDIG), Bitcoin’in yılın üçüncü çeyreğini zayıf geçirmesine rağmen yıl başından bu yana en iyi performans gösteren varlık olduğunu açıklayan bir araştırma yayınladı.

NYDIG araştırma departmanı başkanı Greg Cipolaro, 4 Ekim’de yaptığı açıklamada BTC’nin üçüncü çeyrekte sadece yüzde 2,5 değer kazandığını, ikinci çeyrekteki düşüşün ardından toparlanmasına karşın baskının devam ettiğini vurguladı.

bitcoin btc performans
bitcoin btc performans

“Bitcoin 2024 yılında hala en iyi performans gösteren varlık sınıfı. Yılbaşından günümüze yüzde 49,2 değer kazandı. ”

Bitcoin’de potansiyel satış baskısı anlatıları arasında toplamda 13,5 milyar dolarlık Mt. Gox ve Genesis ödemeleri ve Alman-ABD hükümetlerinden gelen satışlar yer alıyordu. Ancak Eylül’de yüzde 10 değer kazanan BTC, yaz dönemindeki tatsız günleri bir miktar unutturmayı başardı.

Hisseler ve kripto el ele hareket ediyor

BTC’nin son dönemdeki performansı etkileyen faktörler arasında, üçüncü çeyrekte toplam 4,3 milyar dolar yatırım alan ABD spot borsa yatırım fonları (ETF’ler) ve MicroStrategy gibi şirketlerin alımları yer alıyor.

Cipolaro ayrıca Bitcoin’in ABD hisse senetleriyle 90 günlük korelasyonunun 3. çeyrekte yükselmeye devam ettiğini ve çeyreği 0,46 ile kapattığını paylaştı.

“Bitcoin’in hisse senetleriyle korelasyonu yükselmiş olsa da, son kaydedilen rakam hâlâ düşük. BTC, portföylerde bir çeşitlendirme aracı rolü üstlenmeye devam ediyor.”

Kripto piyasaları, eski Başkan Donald Trump’ın sektöre dair dair vaatleri, Fed’in faiz indirimlerine başlaması ve Çin’in teşvik paketleri gibi makro gelişmelerin ektisiyle üçüncü çeyreğin sonunda hareketlendi.

Cipolaro, 5 Kasım’da yapılacak ABD seçimlerinin yılın son çeyreğinin tablosunu şekillendireceğini, Trump’ın kazanması halinde daha büyük yükselişler beklediğini belirtti.

Lider kripto para an itibarıyla 63 bin 500 dolardan el değiştiriyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

FTX’in CEO’su Düzenleyiciler Hakkında Konuştu

Kripto para borsası FTX‘in CEO’su Sam Bankman-Fried, kripto borsalarının düzenleyiciler tarafından daha sıkı denetlenmesinin kullanıcılar açısından daha olumlu olacağına dair açıklamalarda bulundu. Kripto para varlık ve borsalar hakkında Bloomberg’de yaptığı bir röportajda konuşan Bankman, “düzgün yapılırsa, bu programlar, tüketiciler için harika olabilir. Düzgün bir şekilde yapılırsa tüketiciler varlıklarından çok daha yüksek getiri sağlayabilirler” dedi. Bankman-Fried ...

Bağlantıyı kopyala