bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,850.11 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,621.86 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 594.29 0.15%
solana
Solana (SOL) $ 151.11 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587836 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.394748 3.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.113768 4.62%

Bitcoin’de yeni zirve için analist tarih verdi!

bitcoin btc kum saati

Bir kripto analisti, Bitcoin’in (BTC) eski zirvesini yakın zamanda ziyaret edebileceğine inanıyor. Bitget borsasının araştırma direktörü Ryan Lee, Cointelegraph’a verdiği demeçte “Tarih tekerrür ederse, Bitcoin muhtemelen Ekim ortasından Kasım’a kadar 73.750 dolar seviyesini test edebilir,” dedi.

Lee, önümüzdeki ay Bitcoin’de önemli bir kırılma yaşanabileceğini öne sürmesinin yanında fiyatların kısa vadede düşebileceğini de ifade etti. Kasım’daki ABD seçimleri Bitcoin yatırımcı psikolojisi açısından kritik bir dönem olacak. Ryan Lee, yükseliş döneminde ara düzeltmelerin görülebileceğini, bu hareketin büyüklüğünün ise yatırımcıların seçim sonuçlarına dair tutumları çevresinde belirleneceği görüşünde.

“Bu satışların yoğunluğu, yatırımcıların yaklaşan seçimlere yönelik eğilimlerine bağlı olarak değişebilir.”

Faiz indirimleri kripto paralara yaradı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası piyasalarda bir iyimserlik oluştu. Lee, bu durumun Bitcoin gibi riskli varlıklara olan ilgiyi artırdığını belirtti. Eğer kripto dostu bir başkan seçilirse, traderlar kar fırsatlarını kaçırmamak için daha temkinli davranabilir.

BTCUSDT 2024 09 26 13 08 36 d1155

Yatırımcılar, gelecekteki kazançları yakalamak için erken adımlar atmak isteyebilir. Bu durum, Bitcoin’in yükselişine katkı sağlayabilir.

18 Eylül’de Nansen CEO’su Alex Svanevik, Donald Trump’ın seçilmesinin ABD’de kripto için olumlu bir gelişme olacağını söyledi. Kamala Harris’in kazanması durumunda ise kripto firmalarının yurt dışına taşınabileceğini öngördü. Trump, seçim kampanyasında sık sık kripto sektörünü destekleyeceğini belirtmişti. Bitcoin’in geleceği bu sonuçlara bağlı olabilir.

Bitcoin an itibarıyla 63 bin 800 dolardan el değiştiriyor. BTC, son 24 saatte yüzde 0,4 değer kazandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala