bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,243.53 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,274.16 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 493.19 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 127.88 2.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526288 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.327163 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095577 3.76%

Bitcoin’de baskı bitti mi? Almanya, elindeki son BTC’yi de sattı

almanya nerede almanya bayragi nasildir almanya 13715818 1265 amp

12 Temmuz’da Almanya hükümeti, elindeki son Bitcoin’lerin satışını gerçekleştirdi.

Arkham Intelligence’ın raporuna göre, 3.846 Bitcoin’lik bu son işlem, “Flow Traders and 139Po” adlı kurumsal mevduat/OTC hizmetine gönderildi. Bu hamle, Almanya’nın haftalar süren yoğun Bitcoin satış baskısının son işlemi oldu.

Alman hükümeti, son üç hafta içinde el koyduğu 50.000 Bitcoin’in büyük bir kısmını satarken, bu satışlar Bitcoin’in 60.000 dolar seviyesinin ve 200 günlük üssel hareketli ortalamanın altına düşmesine neden oldu. Hükümetin satış işlemleri piyasalarda önemli bir baskı yarattı.

Mt. Gox korkusu devam ediyor

Almanya’nın Bitcoin satışları bitse de, 9 milyar dolarlık kripto parayı iade etmeye başlayan Mt. Gox borsası yatırımcıları endişelendiriyor.

Analist Jacob King, Mt. Gox’tan alacaklıların elde eddeceği 8,2 milyar dolarlık BTC’nin yüzde 99’una kadarını satabileceğini öne sürüyor. Bu borsa, 2014 yılında çökmüş ve o dönemde Bitcoin sadece yüzlerce dolardan işlem görüyordu.

Buna karşılık, IG Markets analisti Tony Sycamore, Mt. Gox ödemelerinin beklenen kadar yıkıcı bir etkisi olmayacağını savunuyor. Sycamore, birçok faktörün alacaklıların davranışlarını etkileyebileceğini ve geri ödemelerin yarısının Temmuz ayında borsalara ulaşabileceğini öngörüyor.

Sycamore ayrıca, bu geri ödeme planının Bitcoin piyasasında zaten fiyatlandırıldığını ve yatırımcılar için sürpriz olmadığını belirtti.

Kurumsallar Bitcoin’de fırsatı değerlendirdi

Artan satış baskısına rağmen, bazı kurumsal yatırımcılar düşüşleri satın alıyor. CoinShares’ten alınan verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri borsa yatırım fonları (ETF’ler) 8 Temmuz haftasında 295 milyon dolar giriş aldı ve bu, birkaç hafta süren durgunluğun ardından önemli bir toparlanma olarak kaydedildi.

Almanya’nın Bitcoin satışları ve Mt. Gox geri ödeme planı, Bitcoin piyasasında önemli dalgalanmalara neden olabilir. Ancak, analistlerin farklı görüşleri piyasadaki belirsizliğin süreceğini gösteriyor. Kurumsal yatırımcıların stratejileri ve piyasaya olan güvenleri, önümüzdeki haftalarda Bitcoin fiyatlarının seyrinde belirleyici rol oynayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala