bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,021.35 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,390.39 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 571.80 0.15%
solana
Solana (SOL) $ 142.45 0.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.474587 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.390204 0.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123502 1.55%

Bitcoin’de (BTC) milyar dolarlık oyun

bitcoin btc veri kripto

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 70.000 dolara ulaşması halinde büyük bir short (düşüş) likidasyonu alacak. Veriler, düşüş bekleyen trader’ların yoğunluğunu gösteriyor.

Bitcoin, 7 Haziran’dan bu yana düşüş yönlü ilerleyişini sürdürüyor. 13 günde yüzde 7’ye yakın değer kaybı yaşayan BTC, altcoin’leri de aylar önceki seviyesine geri döndürdü. Birçok yatırımcı yükselişin yaz sonu devam edeceğini düşünmeye başladı.

Günden güne artan ayı beklentisi BTC’ye işlem açan trader’ları etkiledi. Trader’lar yüklü miktarda short (düşüş) yönlü işlem açtılar. Olası BTC yükselişinde büyük bir tasfiye gerçekleşebilir.

kritik veri btc

Bitcoin (BTC) önemli bir virajda: Tasfiyeler gelecek mi?

CoinGlass verilerine göre, Bitcoin’in (BTC) 70.000 dolara ulaşması halinde 1,67 milyar dolarlık short (düşüş) pozisyon tasfiye edilecek.

Genel beklenti BTC’nin 62.000 dolara kadar düşüş yaşaması ve altcoin’lerden para çıkışı gerçekleşmesi yönünde. Bu nedenle trader’lar short pozisyon açmaya devam ediyor.

Discover Crypto CEO’su Joshua Jake iki gün önce yayımladığı bir mesajda, BTC ve Ether (ETH) tasfiyelerinin yığıldığını belirtti. Jake, yükseliş yönlü bir hareketin yakında olduğunu savundu.

Bitcoin Açık Faiz (OI) verisi de son 13 günde yüzde 10,99 oranında düşüş yaşadı. Güncel OI miktarı 33,55 milyar dolar oldu.

“Bitcoin’in ATH yapması için büyük miktarda likidasyona ihtiyaç var”

Kripto analisti Willy Woo, BTC’nin gidişatını büyük bir tasfiyenin etkileyeceğini savundu. Woo, büyük bir likidasyonun BTC’yi tekrar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştırabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Woo, “Daha fazla yükseliş hareketi için her şeyin netleşmesinden önce halen daha sağlam miktarda likidasyona ihtiyacımız var. Berbat olduğunu biliyorum, ancak BTC daha fazla acı ve sıkıntı yaşanana kadar tüm zamanların en yüksek seviyelerini kırmayacak” diye konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala