bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,876.04 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,386.08 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 556.88 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 133.49 2.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587193 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.343879 2.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105451 0.24%

Bitcoin’de gözler yeniden yüksekte: Düşüşün sorumlusu kim?

bitcoin yukselis ralli

Bitcoin piyasalarda yaşanan son satış dalgasının ardından 29 Ağustos’ta yeniden 60 bin dolar seviyesinin üzerini hedeflemeye başladı.

Son iki haftanın en düşük seviyelerine gerileyen Bitcoin, borsasında 57 bin 900 dolara kadar düştükten sonra toparlanmaya çalışıyor. BTC, önceki gün yaşanan baskının ardından 60 bin dolar seviyesini kaybetmişti.

Bitcoin’deki değer kaybı Binance kaynaklı mı?

Piyasalardaki bu gerileme, birçok katılımcı tarafından Binance borsasında gerçekleşen spot satışlara bağlanıyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri işlem saatlerinde, Binance’in Filistin’deki kullanıcı fonlarıyla ilgili tartışmalar sürerken satışlarda belirgin bir artış gözlemlendi. CoinGlass verilerine göre, Binance’in Bitcoin bakiyesi 45 bin BTC azaldı.

binance bitcoin

Kripto ünlüsü Michaël van de Poppe, Bitcoin’in 61 bin doların altında kaldığı sürece fiyatın 56 bin dolara kadar gerileyebileceğini öngördü.

Balinalar fırsatı değerlendiriyor

Ancak, Lookonchain adlı analitik platformu, büyük yatırımcıların piyasada toparlanmayı gösterdiğini belirtti. Yaklaşık 60 milyon dolar değerinde bir balina alımı dikkat çekti.

Santiment araştırmasına göre, balina ve köpekbalığı olarak adlandırılan büyük yatırımcı grupları, 59 bin dolar civarındaki fiyat düşüşlerini bir alım fırsatı olarak gördü. Geçtiğimiz ay boyunca, 10 ila 10 bin BTC arasında varlık tutan cüzdanların 133 bin 300 BTC daha biriktirdiği belirtildi. Aynı dönemde, daha küçük traderlar ise varlıklarını elden çıkarmaya devam etti.

Rekt Capital, BTC/USD paritesinin haftalık bazda daralan bir konsolidasyon formasyonu içinde olduğunu ve kırılmaya hazır göründüğünü ifade etti. Bitcoin’in daha yüksek bir düşük seviye (Higher Low) oluşturduğunu ve 55 bin 737 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başardığını belirtti. Ayrıca, Bitcoin’in bu hafta 58 bin dolar civarında bir taban oluşturarak güçlü bir destek seviyesi sağladığını vurguladı. Şu anda bu destek seviyesi yeniden test ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala