bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Bitcoin’de teknik veriler analistlerin umutlarını yeşertiyor

alman hukumeti bitcoin satisi etkilemedi

Bitcoin (BTC) fiyatı, 60 bin doları kesin bir şekilde aşamasa da, traderlar piyasada yükseliş beklentisini artırıyor. BTC son bir haftada yüzde 7,5 değer kazandı.

Lider kripto pranın günlük ve haftalık fiyat hareketleri, iyimserlik açısından yeni sunuyor. Bitcoin’in 55 bin doların altına sarktığı dönemin ardından, Ichimoku bulutu ve göreceli güç endeksi (RSI) metriklerine göre önemli seviyeler yeniden test edilebilir.

Son gelişmeleri popüler trader Titan of Crypto sosyal medya platformu X’te paylaştı. Titan, Ichimoku grafiğiyle ilgili olarak, “Bitcoin Tenkan ve Kijun seviyelerini geri kazandı ve Kumo Bulutu’nun üzerine çıktı” şeklinde bir açıklamada bulundu. Ichimoku, Bitcoin’in son 18 aydaki boğa piyasasına eşlik eden bir teknik analiz aracı olarak, haftalık bazda direnç testini doğruluyor.

Titan of Crypto, Bitcoin grafiğinde günlük RSI’ın ise 50 seviyesini geri kazandığını ve bunun haftalık bazda tamamlanma sürecinde olduğunu belirtti. Analist, RSI’ın uzun vadeli bir trend çizgisini kırdığını ve onay beklediğini paylaştı:

“Onaylanması halinde, önümüzdeki günlerde yükseliş hareketleri gözlemlenebilir.”

Kripto dünyası gözünü Fed’e dikti

Bitcoin yatırımcıları, ABD’de faiz indirimi beklentisiyle piyasaya odaklanmış durumda. Özellikle 18 Eylül’de Fed’in gerçekleştireceği olası faiz indirimi, bu yöndeki en önemli gelişme olarak öne çıkıyor. Faiz indiriminin ne kadar olacağı tartışma konusu olsa da, piyasanın büyük çoğunluğu 25 baz puan indirim bekliyor.

QCP Capital, Telegram kanalında paylaştığı son güncellemede, riskli varlıklar ve Bitcoin için gelecekteki senaryolara hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, kısa vadeli belirsizlikler ve potansiyel düşüşlere rağmen, faiz indiriminden önce getirileri realize etme ve yükseliş senaryoları için pozisyon alma tavsiyesinde bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala