Bitcoin (BTC) $ 62,027.62 0.34%
Ethereum (ETH) $ 2,420.51 0.10%
BNB (BNB) $ 562.77 0.17%
Solana (SOL) $ 143.69 0.52%
XRP (XRP) $ 0.52925 0.58%
Cardano (ADA) $ 0.349355 1.09%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109065 0.47%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin’de ucuzluk pazarı: Para girişi başladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Mt Gox ve Alman hükümetinin potansiyel satış baskısına rağmen Bitcoin (BTC) için toparlanma sinyali geldi. 8 Temmuz tarihli CoinShares raporu, para girişinin başladığını gösterdi.

Kripto para piyasası, Mt Gox’un 9 milyar dolarlık BTC’yi alacaklılara geri ödeyeceğini açıklaması ve Alman hükümetinin BTC satışı yapması eşliğinde düşüşe geçmişti. Düşüş, potansiyel bir alım fırsatı olarak görüldü.

CoinShares’in yayımladığı rapora göre, son bir haftada gerçekleşen düşüşlerin ardından dijital varlık ürünlerinde yüklü para girişleri gerçekleşti.

Bitcoin dönüş sinyali mi veriyor?

CoinShares, 8 Temmuz’da yayımladığı bir raporda Bitcoin’e (BTC) para girişinin başladığını belirtti. Rapora göre, karamsar ortamın yarattığı zayıflığın ortasında dijital varlık yatırımları 441 milyon dolarlık bir para girişine tanıklık etti.

Girişlerin 384 milyon doları ABD’den geldi. ABD’yi 32 milyon dolar para girişiyle Hong Kong takip etti. Avrupa ülkesi İsviçre’den 24 milyon dolar ve Amerika ülkesi Kanada’dan 12 milyon dolar giriş oldu. Almanya’dan ise 23 milyon dolarlık çıkış görüldü.

Feshedilmiş kripto borsası Mt Gox, geçtiğimiz haftaya damga vurdu. Mt Gox, geçtiğimiz hafta 2,7 milyar dolara tekabül eden 47.000 BTC’yi bilinmeyen bir kripto cüzdanına transfer etti. Borsa, aynı gün hem BTC hem de Bitcoin Cash olarak geri ödemelere başladı.

Bazı analistler, Mt Gox’un kapatılmasından bu yana yüzde 8.500 oranında artış gösteren BTC’leri, geri ödeme sonrası alacaklıların satabileceğini öne sürdü.

CoinShares raporunda, Bitcoin için alım fırsatının oluştuğunu ve yatırımcı ilgisinin ağırlıklı olarak altcoin‘lere yöneldiği ifade edildi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

AT&T, Kripto Paralarla İlgili İki Oturum Düzenleyecek

Geleceğin parası olarak görülen dijital paralar dünyanın gündeminde yer alıyor. Birçok büyük şirket bu konuda yeni projeler yürütmeye başladı. Bu şirketler arasında ABD’li büyük telekomünikasyon şirketi AT&T de bulunuyor. Şirket, AT&T, Kullanıcılarını Kripto Para Konusunda Eğitecek Dünyanın en büyük telekom şirketlerinden biri olan AT&T, çağa ayak uydurmak ve geleceğe hazırlamak amacıyla kripto para konusunda kullanıcılarını ...

Bağlantıyı kopyala