bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,459.66 2.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,275.85 6.17%
bnb
BNB (BNB) $ 543.54 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 130.41 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.563348 4.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.332219 6.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101058 4.73%

Bitcoin’deki fiyat hareketliliği Mart ayını solladı

Bitcoin BTC halving fiyat tahmini

Lider kripto para Bitcoin’de hareketlilik tam gaz devam ediyor. BTC’deki volatilite geçtiğimiz Mart ayında yakalanan en yüksek fiyat seviyesindeki dönemin üzerine çıktı. Traderlar söz konusu hareketliliğin yeni trendlerin oluşması adına olumlu olduğu görüşünde.

BTC’nin yeni bir ralliye başlaması için 61 bin dolara tutunması ve 9 Ağustos’tan bu yana aşamadığı 62 bin seviyesinin üzerinde kalıcı olması, uzmanlara göre ilk şart. 

Kripto fenomeni Daan Crypto Trades, geçtiğimiz gün paylaştığı bir X gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin volatilitesinde büyük bir düşüşün ardından şimdi yeniden yükseliş görüyoruz. Oynaklık, bu yılın başlarında yeni rekorlar kırarken gördüğümüz seviyelerde.”

Daan, BTC’de konsolidasyon aşamasına bir şekilde son vermek için buna ihtiyaç olduğuna inanıyor. 

bitcoin volatilite

Kripto piyasa takipçisi CoinGlass’ın verilerine göre “Bitcoin Volatilite Geçmişi” adlı oynaklık ölçütü yüzde 3,42 seviyesine ulaştı. BTC’nin tüm zamanların rekorunu kırdığı 13 Mart 2024 tarihinde bu rakam yüzde 3 olarak kaydedilmişti.

Volatilite, 26 Mart’ta ise yüzde 4,28 ile 2024 için en yüksek seviyelerini görmüştü. 

Oynaklık, Bitcoin için yükseliş getirir mi?

Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalar tek başına bir yükseliş sinyali anlamına gelmese de mevcut fiyat aralığının dışına çıkma potansiyeline işaret ediyor. Uzmanlar bu durumun fiyatın düşüşe geçme ihtimalini de beraberinde getirdiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Kripto traderı TheoTrader, 10 yıllık verilere dayanarak Eylül ayında dip seviyelerin görülme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. 20 Nisan’daki Bitcoin halvinginin ardından, Bitcoin 49 bin 842 dolardan 72 bin dolara kadar geniş bir aralıkta el değiştirdi.

Volatilitenin artması, Bitcoin’in gelecekteki hareketleri üzerinde spekülasyon yapmak isteyen traderların ilgisini artırabilir ve fiyat dalgalanmalarından kazanç elde etme fırsatlarını çoğaltabilir. Bununla birlikte, geleceğe yönelik tahminlerde bulunan traderların geneli BTC’nin yukarı yönlü bir hareket göstereceğine dair iyimser.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala