bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,903.32 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,372.12 0.14%
bnb
BNB (BNB) $ 571.20 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 136.27 0.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.467652 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.378989 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121264 3.22%

Bitcoin’e karşı güçlü durdular: Yıla damga vuran 10 altcoin

yila damga vuran 10 altcoin

Bitcoin’in (BTC) inişli çıkışlı bir şekilde ilerlediği 2024’e hangi altcoin’ler damga vurdu? İşte Bitcoin’e karşı güçlü duran 10 altcoin…

2024’ün başından bu yana kripto para piyasasında çalkantılı süreçler yaşandı. Spot Bitcoin ETF’ler ile başlayan yükseliş döngüsü, BTC’nin zayıf görünüme bürünmesiyle son buldu. 2024’ün ilk yarısının sonuna geldiğimizde, birçok altcoin’in zirve noktasından oldukça düşük seviyede olduğu görüldü.

Bazı altcoin’ler ise BTC etmenli düşüşlerden etkilenmeyerek güçlü bir performans sergiledi. İşte yılın ilk yarısına damga vuran ve BTC’ye rağmen güçlü kalan 10 altcoin…


1- Dogwifhat (WIF)

WIF kripto

Solana ekosisteminin incilerinden birisi olarak gösterilen ve memecoin furyasının önemli isimlerinden birisi olan dogwifhat (WIF), sergilediği performansa göre 2024’ün en iyi altcoin’i oldu.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, WIF, 2024’ün başından bu yana yüzde 1.296 oranında artış kaydetti. Şapkalı köpek figürüyle ilgi gören WIF, toplam 2,1 milyar dolar piyasa değerine ulaştı.


2- Pepe (PEPE)

PEPE kripto

Solana memecoin furyasına kafa tutan Ethereum tabanlı Pepe (PEPE), yılın başından bu yana yüzde 814,77 oranında yükseliş yaşadı. PEPE, yılın en güçlü ikinci altcoin’i oldu.

Matt Furie’nin en sevdiği çizimlerden birisi olan Kurbağa Pepe firügünden ilham alan memecoin, son iki yıla damga vurdu.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, PEPE’nin piyasa değeri 5 milyon dolara yaklaştı.


3- Floki (FLOKI)

FLOKI coin

Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) eşliğinde memecoin boğasının yaşandığı dönemde piyasaya sürülen Floki (FLOKI), uzun süren bekleyişin ardından 2024 yılında canlanmayı başardı. FLOKI, gerçekleştirdiği yükseliş ile birlikte 2024’ün ilk yarısına damga vurdu.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, FLOKI, yılın başından bu yana yüzde 435 oranında yükseliş gerçekleştirdi. FLOKI, 1,79 milyar dolar piyasa değerine sahip durumda.


4- Pendle (PENDLE)

Pendle coin

Gerçek dünya varlıklarının (RWA) kripto sektörüne damga vurduğu dönemde adından söz ettiren Pendle (PENDLE), performans durumuna göre yılın en iyi altcoin’lerinden birisi oldu. Merkezi finansı tokenizasyon yöntemiyle blokzincire taşıyan proje, 2024’ün ilk yarısında trend haline geldi.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, PENDLE, 2024’ün ilk yarısında yüzde 405’lik yükselişe imza attı. PENDLE, 932 milyon dolar piyasa değeriyle öne çıkıyor.


5- JasmyCoin (JASMY)

JASMY coin

Tokyo merkezli Internet of Things (IoT) platformu olan JasmyCoin (JASMY), geçtiğimiz yıl yaşadığı büyük çöküşün ardından 2024’te hayat buldu. Yılın ilk yarısında sansasyonel bir çıkışa imza atan JASMY, sergilediği performans ile ön plana çıktı.

CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, JASMY, yılın başından bu yana yüzde 355’lik bir yükselişe imza attı. JASMY, 1,47 milyar dolar piyasa değerine sahip.


6- Toncoin (TON)

Toncoin kripto

Telegram desteği ile hızlı ve verimli bir blokzincir sunan Toncoin (TON), özellikle oyun alanında yürütülen girişimler aracılığıyla ön plana çıktı. Toncoin, geride kalan 2024’ün ilk yarısında sansasyonel bir yükselişe imza attı. BTC düşüşünden de etkilenmeyen TON, performans değerlendirmesine göre yılın en iyi altcoin’lerinden birisi oldu.

CoinMarketCap verilerine göre, TON, yılın başından bu yana yüzde 212,63 oranında artış kaydetti. TON, 17,61 milyar dolar piyasa değerine sahip.


7- Arweave (AR)

arweave ar kripto

Blokzincir aracılığıyla veri depolama ve barındırma hizmetleri sunan Arweave (AR), 2023 yılında gerçekleştirdiği keskin düşüşün ardından 2024’e bomba gibi başladı. AR, 2024’ün en güçlü altcoin’leri arasında yer aldı.

CoinMarketCap‘ten elde edilen verilere göre, AR, 2024’ün başından bu yana yüzde 194,25 oranında yükseliş yaşadı. AR, 1,86 milyar dolar piyasa değerine sahip.


8- Ethereum Name Service (ENS)

ENS kritpto para

Ethereum ekosisteminin önemli bir parçası olan ve ens alan adlarıyla çıkış yapan Ethereum Name Service (ENS), 2024’e damga vuran altcoin’ler arasında yer aldı. ENS’nin yükselişinde, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in destek vermesi etkili oldu.

Ethereum kullanıcılarının alan adlarıyla daha verimli bir blokzincir deneyimi elde etmesini sağlayan proje, 2024’ün başından bu yana yüzde 158 yükseliş gerçekleştirdi. ENS, 825 milyon dolar piyasa değerine sahip.


9- Core (CORE)

CORE coin kripto

Ordinals ve Runes eşliğinde gelişen Bitcoin ekosisteminin önemli isimlerinden birisi olan Core (CORE), Bitcoin ağını daha iyi bir hale getirmek amacıyla girişimlerini hızlandırdı. Verimli ağ yapısıyla Bitcoin’i daha kullanışlı bir hale getirmeye odaklanan Core, 2024’e de damga vurdu.

CoinMarketCap verilerine göre, CORE, yılın başından bu yana yüzde 166 oranında yükseliş yaşadı. CORE, 1,314 milyar dolar piyasa değerine sahip.


10- FetchAI (FET)

Fetch kripto FET

Geride kalan yılın ilk altı ayında yapay zeka furyası hakim oldu. ABD’de halka açık bir şirket olan Nvidia’nın büyümesiyle birlikte, kripto sektöründe de yapay zeka boğası başladı. Bir yapay zeka girişimi olan FetchAI (FET), furyayı arkasına alarak 2024’e damga vurdu.

CoinMarketCap verilerine göre, FET, 2024’ün başından bu yana yüzde 143’lük artış kaydetti. FET, 1,39 milyar dolar piyasa değerine sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala