bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,199.67 3.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,396.22 3.07%
bnb
BNB (BNB) $ 559.91 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 135.62 3.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587697 1.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.349712 4.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10488 4.37%

Bitcoin’e yoğun ilgi: Kurumsallardan düzenli birikim!

kurumsallar bitcoin yatirim

Bitwise baş yatırım yetkilisi Matt Hougan’a göre, kurumsal yatırımcılar ikinci çeyrekte Bitcoin’e (BTC) yöneldi.

Bitwise’a göre varlık yöneticilerinin yüzde 44’ü Bitcoin ETF varlıklarını artırırken, yüzde 22’si ise mevcut pozisyonlarını korudu. Varlık yöneticileri kurumsal yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda BTC pozisyonlarını şekillendiriyor.

Varlık yöneticilerinin yalnızca yüzde 21’inin BTC pozisyonlarını azalttığını ve yüzde 13’ünün pozisyonlardan tamamen çıktığını belirten Hougan, bu verileri “oldukça iyi bir sonuç” olarak yorumlandı.

Kurumsalların Bitcoin’e duydukları inanç dikkat çekti

Kurumsal yatırımcıların yüzde 66’sı ikinci çeyrekte ABD merkezli spot ETF’ler aracılığıyla Bitcoin varlıklarını tuttu ya da artırdı.

Varlık yöneticileri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 13F dosyasını sundu. Söz konusu dosya, yönetim altındaki varlıkları en az 100 milyon dolar olan kurumsal yatırım yöneticileri tarafından sunulan üç aylık bir raporu içeriyor.

2024’ün ikinci çeyreğinde Bitcoin (BTC) fiyatı yüzde 14,5 oranında düşmesine rağmen spot Bitcoin ETF’lerde talep artışı gerçekleşti.

Bitwise yöneticisi Matt Hougan, “Kurumsal yatırımcılar ikinci çeyrekte de Bitcoin ETF’lerini benimsemeye devam etti. Bu eğilim bozulmadı” şeklinde açıklama yaptı.

Kurumsal yatırımcıların genellikle uzun vadeli hareket ettiğini ve bireyseller gibi panik satışı yapmadıklarını belirten Hougan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kurumsal yatırımcıların volatilitenin ilk işaretinde paniğe kapılacağını düşünüyorsanız, veriler aksini gösteriyor. Oldukça istikrarlılar.”

Hougan’a göre ETF’ler, birçok yatırımcı için büyük bir mıknatıs işlevi görüyor. ABD’deki sigorta fonları, girişimcilik sermayeleri ve çeşitli şirket hazineleri ETF’ler aracılığıyla korunuyor. Bu nedenle Bitcoin’in ETF’ler aracılığıyla kurumsal yatırımcılarla buluşması önem arz ediyor.

ABD’de yer alan yatırım bankası Morgan Stanley 14 Ağustos’ta yaptığı bir 13F başvurusunda, 30 Haziran itibarıyla BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ında (IBIT) 188 milyon dolar değerinde 5 milyon 500 bin 626 hisseye sahip olduğunu açıkladı. Söz konusu performans, bankacılık devini ilk beş fon arasına sokuyor.

Bir başka bankacılık devi Goldman Sachs da IBIT ve diğer spot Bitcoin ETF’lerde 238 milyon dolardan fazla hisseye sahip olduğunu bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala